Az alacsony férfiak jobb partnerek

Ha egy magas, sötét hajú, jóképű férfit keresel, lehet, hogy jobban jársz, ha egy kicsit alább adod, már ami a tekintetedet illeti… Nézz körül néhány centiméterrel lejjebb. Meglátod, jobban jársz – legalább is a New York University két szociológusának elemzése szerint.

Kiderült, az alacsonyabb férfiak jobb partnerek, és velük a párkapcsolat általában tartósabb is, mint a magasabb társaikkal.

A két New Yorki szociológus több mint 5000 család adatait elemezte egy 50 éves időszakra kiterjesztve – azt vizsgálva, miként hat a férfiak magassága a párkapcsolatra.

Azt találták, hogy a 172 centiméternél alacsonyabb férfiak bár kisebb valószínűséggel kötnek házasságot, mint a magasabbak, de 32 százalékkal kevesebb az esélye annak, hogy elválnak.

Az információk elemzéséből az  is kiviláglott, az alacsonyabb férfiak háziasabbak, nem érzik méltatlannak, s ezért gyakrabban is végeznek házimunkát. Ráadásul  – a Journal of Sexual Medicine tanulmánya szerint – szorgalmasabbak az ágyban is. A statisztikai adatok szerint ugyanakkor nem keresnek kevesebbet, sőt gyakran többet, mint a magasabbra nőtt vetélytársaik.