Sminktippek pattanásos bőrre

Akár csak egy, alkalmanként megjelenő pöttyel kell megküzdened, akár több pattanás keseríti meg hosszabb ideig az életed, palástolásuk nem egyszerű feladat, főleg úgy, hogy ne tedd rosszabbá a helyzetet a hiúságod által. Néhány egyszerű szabály betartásával azonban a legjobbat hozhatod ki a helyzetből.

Kerüld el a maszkhatást

Először is, el kell fogadnod, hogy még a legjobban fedő sminktermékek segítségével sem varázsolhatsz ilyenkor teljesen hibátlan bőrt magadnak. Ráadásul minél több a festékréteg, annál jobban felhívod a figyelmet a nem éppen tökéletes arcbőrre. A megoldás, hogy találj egy olyan alapozó formulát, amely teljes fedést biztosít és megfelelő a bőrödnek, nem tömíti el a pórusaid, és felvitelt követően könnyűnek érzed, és annak is látszik.

Dobd el a szivacsot

Ártatlannak, olykor még jól és könnyen használhatónak is tűnnek a különböző alapozó és sminkszivacsok, ám sokszor több kárt okozhatnak, mint hasznot. Mert szépen csendben tenyészthetik, majd terjeszthetik a különböző baktériumokat, ami gyorsan újabb pattanások megjelenését eredményezi. Sokkal jobb, ha ecsetet használsz helyettük, akár az alapozó, akár a szemfesték vagy más sminktermék felviteléről van szó. Persze, az ecseteid is tartsd mindig tisztán.

Kerüld el a csillogást

Érthető, hogy szeretnél egy kis színt adni az orcádnak, ami által a pattanásaid sem látszanak annyira, azonban mindenképp kerüld el a csillogó, glitteres változatokat, ezek ugyanis még inkább a problémára irányítják a figyelmet, és kiemelik a pórusokat. Helyettük alkalmazz inkább matt pirosítót vagy bronzosítót, ezáltal úgy adsz egészséges színt az arcodnak, hogy közben nem hívod fel a figyelmet a pattanás(ok)ra, sőt inkább eltereled onnan.

Válassz egy jó primert

Ha a vörösséget szeretnéd eltüntetni, mindenképpen zöldes árnyalatú primert érdemes választani, hiszen így a színek szépen kiegyenlítődnek. Emellett pedig olyan terméket keress, amely nyugtatja is a bőröd, így kettő az egyben élvezheted a jótékony hatását. A primer ráadásul egyenletesebbé is teszi az arcbőrt, mert szebben tudod eldolgozni rajta az alapozót.

Válassz ásványi alapú kozmetikumot

Pattanásos bőrre a legjobb, ha minden sminktermék, amit használsz, olajmentes és hipoallergén. Az ásványi alapú kozmetikumok, amelyek hozzáadott összetevőként titánium-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmaznak, felszívják az olajat, és képesek elfedni a vörösséget anélkül, hogy irritálnák a bőrt és újabb pattanásokat okoznának.