Így tűntesd el egy átmulatott éjszaka nyomait

Most, hogy az éjszaka varázsa elillant, és a tükör előtt állva felméred a tegnap romjait… úgy érzed, azonnal tenned kell valamit, hogy rendbe hozd magad. Megmutatjuk, hogyan adhatsz a másnapos bőrödnek egy regeneráló szabadnapot.

  1. Tisztítsd meg az arcod

 Természetesen az a legjobb, ha teljesen megtisztítod az arcod, mielőtt ágyba bújsz, de hát reálisan nézve hajnali háromkor, amikor hazaérsz, a hátad közepére kívánod az alapos arctisztítást. Persze, mivel tudod, hogy sminkben aludni nagyon-nagyon káros, az éjjeli szekrényen tartott arclemosós korongokkal áttörlöd az arcod, de ez valószínűleg nem sikerül túl tökéletesre. Ezért, miután felébredsz, az első teendőd legyen egy alapos arctisztítás. Langyos vízre és egy jól bevált arclemosóra lesz szükséged ahhoz, hogy megszabadulj az összes sminkmaradványtól.

  1. Használj vízállósmink-lemosót

Még akkor is, ha nem vízálló sminket használsz. Sokkal könnyebben eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket, így gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a folyamatot: kevesebb ideig kell nyúznod a bőröd, hogy az összes festéket eltávolítsd.

  1. Hagyd el aznapra a sminket

Egy full sminkben átmulatott éjszakát követően tarts tiszta arc napot, hogy meg tudjon nyugodni és lélegezhessen a bőröd. Ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy visszanyerje eredeti fényét és rugalmasságát.

  1. Gőzösítsd el magad

Itt a gőz a fontos, nem a forró víz, utóbbi nem tesz jót a bőrödnek. De ha szépen engeded, hogy a gőz felszaporodjon, kisebb gőzfürdővé változtatva a fürdőszobád, az segít megnyitni a pórusaid, hogy szépen megtisztulhassanak.

  1. Kapcsold be a párásítót

Különösen télen, ha kint hideg van, bent pedig feltekerted a fűtést – ez ugyanis rendesen kiszáríthatja a bőröd. Párásítsd be a lakást egész napra, hogy a bőröd jól visszanyerje nedvességtartalmát. Ha van párásító készüléked, kapcsold be.

  1. Radírozd ki az éjszaka nyomait

Egy gyengéd bőrradírt használva szabadulj meg a bőr legfelső, elhalt hámrétegétől. De vigyázz, ne ess túlzásba, különösen, ha érzékeny a bőröd, a túlságosan intenzív radírozástól irritálttá válhat.

  1. Kényeztesd a bőröd arcmaszkkal

Olyat válassz, ami hidratál. Ha az erős sminktől máris kipattogzott a bőröd, akkor pattanásos bőrre valót, s utána máris érezni fogod, ahogy megkönnyebbül és fellélegzik a bőröd. Ha éppen nincs otthon, elkészítheted magad is valamely jól bevált házi módszert követve.

  1. El a kezekkel

Igen, ha valami dudor van az arcon, automatikusan elkezd arrafelé kalandozni az ember keze – na ezt ne tedd: ne nyomogasd, ne vakargasd, ne simogasd, és egyáltalán ne is érj hozzá! A kezed olajos, tele van baktériumokkal és némi szennyeződéssel is, mindegy, hányszor mosod meg.

  1. Egyél sok zöldet

Segíts az emésztőrendszerednek. Az éjszakai egészségtelen dőzsölést követően kényeztesd a tested és a bőröd azzal, hogy sok gyümölcsöt, zöldséget és némi sovány húst eszel – és semmi mást.

  1. Igyál sok vizet

Hogy szépen megszabadulj a toxinoktól, amelyek a bőrödet is tompának mutatják, napközben igyál meg legalább nyolc pohár vizet. Meglátod, a bőröd meghálálja.