Wellness

Wellness

A csecsemőfotózás titkai

Mitől lesz jó egy babafotó? A csecsemőfotózás titkairól kérdeztem Bánkuti Eszter fotóst.

Wellness

A szauna típusai

Bár a világ számos táján számos nép fejlesztette ki saját módszerét, hogyan érdemes a hő jótékony hatását kiaknázni és az egészségünket óvni azáltal, hogy a saját izzadságunkban fürdünk, mára a 2000 éves finn hagyomány vált a legnépszerűbbé s legelterjedtebbé. Most a leggyakoribb szauna, pontosabban izzadságfürdő típusokat vesszük sorra.

Wellness

Reflexológia - több mint egy talpmasszázs

A legegyszerűbben talpmasszázsként írhatjuk le, ám a reflexológia jóval több, mint egy egyszerű talpmasszázs. A talp különböző pontjaira nyomást gyakorolva a test szervrendszereire is hatással van. Rendkívül relaxáló hatású, különösen azoknak, akik munkájuk miatt egész nap szó szerint talpon vannak.

Fitnesz

Top fitnesz és wellness trendek

Hagyj fel a rossz szokásaiddal és beidegződéseiddel, inkább fogadd meg a legújabb egészségügyi és fitnesz ajánlásokat. Ez a trendi 2015-ben. Ja, és egészséges is.

Wellness

5 tévhit a jógáról

Nem vagyok elég vékony hozzá… sem elég ruganyos. Egyébként is, ez csak nyújtás, nem is igazi edzés, így egy kilót sem fogyhatok. Hm, nézzük, mi az igazság…

Wellness

Svédmasszázs

Finom simításokat, gyúrást és körkörös mozdulatokat végezve masszírozzák a felső izomrétegeket, s hozzá krémet vagy olajat használnak. A svéd masszázs nagyon jóleső és relaxáló érzést nyújt, ezért aki először masszíroztatja magát, annak is érdemes ezzel kezdenie.

Wellness

Thai masszázs - mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül

A shiatsuhoz hasonlóan a thai masszázs is energiát szabadít fel a testből azáltal, hogy finom nyomással ingerli a test meghatározott pontjait. A masszázshoz összeszorítás és nyújtás is tartozik – így a vendég nem csupán passzívan fekszik, a terapeuta különböző pozíciókba mozgatja, és végez nyújtó gyakorlatokat. A thai masszázs olyan, mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül.

Wellness

Aromaterápiás masszázs - érzelmes üzenetek

Valójában a klasszikus svéd masszázs egy formája, amely során azonban kifejezetten illatos koncentrált növényi olajok, illóolajok segítségét és hatékonyságát is igénybe veszik. Ez történhet az ellazulás, energetizálás, stresszcsökkentés szolgálatában. A leggyakrabban használt illóolaj a levendula.