Cikkek

Étrend

Unod a banánt? Edd a héját!

A legújabb őrület szerint nem csak a banán fogyasztható, hanem a banán héja is ehető. Ráadásul egyes táplálkozástudományi szakemberek szerint a banánhéj fogyasztása segíthet a fogyásban. Mostantól jobban tesszük, ha nem dobjuk ki a banánhéját a szemétbe? Lássuk, mit mondanak a szakértők.

Étrend

Kávé & nők & egészség

Szeptember 29-e a kávé világnapja. Ennek apropóján utánanéztünk, milyen új, pozitív eredményekre jutottak a tudósok a világ egyik kedvenc italának egészségünkre gyakorolt hatásairól, és milyen tévhitek élnek még a mai napig a kávéval kapcsolatban.

Szépség

8 dolog, amit nem tudtál az arcmaszkokról

A legtöbb nő imádja a maszkolást, és nemcsak azért, mert jól láthatóan megszépíti a bőrt, hanem maga a procedúra miatt is: sokan egy mulatós estét is felcserélnének egy zavartalan arcápolós-kényeztetősre. És miközben egy jó arcmaszkba beleszeretni könnyű, rátalálni már sokkal nehezebb, miként a helyes használata is sokak számára kérdéses lehet...

Alakformálás

7 fogyókúrás tévhit, aminek ne dőlj be

Nem kell óriási lemondás a fogyáshoz. Nem szükséges sanyargatnod magad, aszkéta módjára szenvedned, s nem kell a kedvenc ételeidnek-italaidnak sem búcsút intened…

Lélek

Árulkodó jelek, hogy baj van a kapcsolatoddal

Lehet, hogy vége? Milyen jelek vannak, amelyek arra utalnak, hogy valami nagyon nincs rendben közöttetek? Te biztosan észreveszed?
Lélek

Hogyan meditálj útközben

A meditáció rendkívül hatásos a negatív stressz leküzdésében. S nem is kell feltétlenül egy csöndes sarkot keresned ahhoz, hogy lazító hatását élvezhesd. Mutatjuk azokat a meditálási lehetőségeket, amelyeket elvégezhetsz útközben, míg beérsz reggel a munkahelyedre.

Szépség

Így óvd a hajad a forró napokon

A nyár beköszöntével hajunknak is nagyobb szüksége van ápolásra. Hogyan ápolhatjuk és védhetjük meg az erős napsugárzás és a strandolás káros hatásaival szemben – erről kérdeztük Kaltenecker Tímea mesterfodrászt.

Fitnesz

Ha sokat ülsz, belebetegszel…

Tán nem is gondolod, hogy egy új keletű járvány áldozata lettél. Úgy nevezik: ülés betegség. Nézzük, mi a következménye és hogyan küzdhetsz ellene.