Fitnesz
Frissítve: 2016.05.07.

Micsoda!? Zumbaporszívó!

Zumba Roomba, avagy táncold körbe a lakást takarítás közben.

Nincs több mentség. Ha eddig azért nem zumbáztál, mert a házimunka töltötte ki a szabadidődet, amit a sportra szánhattál volna, akkor ezentúl ez már nem lehet akadály. 

Itt van egy nagyszerű új lehetőség: a Zumba Roomba elnevezésű porszívó robot, amely iPod kompatibilis, így már akár porszívózás közben formásra táncolhatod magad.

 

Az eredeti Roomba automata porszívó az iRobot cég gyártásában másfél évtizede debütált. Azóta 15 millióan vásároltak ilyen készüléket, épp annyian, ahányan a zumbának hódoltak be 2001 óta. 

 

A Zumba Roomba a két cég (a Zumba Office Corporation és az iRobot Corporation) tudatos és remek fúziója. Úgy tűnik, mindkét táborban nagy sikert aratott a remek reklámfogás, a készülék hírét  április 1-jén hozták nyilvánosságra tréfás videók kíséretében.

 

 

De nem csupán áprilisi tréfa volt ez. Idén nyáron valóban piacra kerül a zumba porszívó, amit a takarítás egyik legunalmasabb feladatától megszabadulni vágyók és a zumba fanatikusok minden bizonnyal egyaránt imádni fognak.

 

El tudod képzelni, hogy mennyi fitnesz lehetőség rejlik ebben az új találmányban, és hogy milyen buli lesz a takarítás ezután?

 

 

 

Ha nem, akkor itt egy pár szcenárió ahhoz, hogy beinduljon a fantáziád. Tedd meg, gyerünk. Érezd jól magad takarítás közben is, itt az alkalom.

 

1. Zumba…!

 

Ha nincs elég zumba tapasztalatod és ezért nincs elég táncmozdulat a tarsolyodban:

 

Keress egy zumba órát a közeledben. Már néhány edzés alatt is rengeteg új lépést tanulhatsz. A zumba oktatók különös figyelmet fordítanak az új látogatókra. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi új élménnyel és ötlettel térsz majd haza.

 

Ha tényleg nem tudsz kimozdulni otthonról, csinálj végig egy pár zumba DVD-t vagy zumba wiit, vagy akár keress videókat a YouTube-on. Memorizáld a kedvenc mozdulataidat, és lehetőség szerint az első néhány porszívózáshoz használd  a videókról ismert melódiákat. A zene majd előhozza belőled a begyakorolt mozdulatokat.

 

2. Zumbaa…!

 

Ha táncoslábú vagy, és van zumba tapasztalatod, de nemcsak „lötyögni” akarsz, hanem igazi kardioedzést szeretnél, ha már a takarítás alapos, legyen a tánc is az:

 

Mielőtt beindítod az édes kis zumbazöld porszívó “mikrobit”, öltözz csinos, de kényelmes sportruhába, készíts egy üveg vizet és egy törölközőt a közeledbe, és állítsd be az időmérőt, nehogy a kívántnál előbb abbahagyd a táncot. Aztán, rajta, kezdj el zumbázni!

 

Tarkítsd a  mozdulataid minél több fitnesz elemmel! Minél nagyobb területet táncolj be és tedd intenzívebbé az edzést! Ha szőnyegen végzed a gyakorlatokat, automatikusan több kalóriát használsz fel, mivel magasabbra kell emelni a lábadat és a forgásokhoz is több lendületre és energiára lesz szükséged.

 

Ha maximális hatékonyságra vágysz, minden fordulást és irányváltoztatást ugrással együtt végezz, és minél több hajlított térddel végzett mozdulatnál iktass be guggolásokat. Ha van rá alkalmad, végezz néhány lépés-kombinációt lépcsőn. Csodálkozni fogsz, mennyi kalóriától tudsz majd megszabadulni egy órácska porszívózás alatt.

 

 

3. Zumbaaa…!

 

Ha igazi profi zumbaba vagy, és valami többre vágysz:

 

Állítsd össze a playlistedet úgy, hogy a kiválasztott ritmusokat időzítsd a lakás különböző részeire. Rengeteg lehetőség van. Én valahogy így csinálnám:

 

♦ egy-két gyors merengue, többször körbejárva a nappalit

♦ egy kis salsa, a maga pikáns ízével a konyhában

♦ egy aktuális hip-hop szám és egy játékos reggaeton a gyerekszobában

♦ majd lejtenék egy hastáncot és némi indiai bollywoodot a fürdőszobában

 és hagynám a bachatát, a lassú latint, a hálószobába

 

A többit már tényleg a fantáziádra bízom. És psszt, csak csendben mondom: mindezt  a Zumba Roomba nélkül is megteheted. Ne feledd, a  zumbának nincsenek szabályai.
 

 

Lénárt Éva

okleveles zumbaoktató
Maryland, USA
evalenart.zumba.com

 


Fotó: zlife.zumba.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(17)
Pozitív értékelés (17) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: