Szépség
Frissítve: 2015.09.20.

Milyen a tökéletes szemkontúr? Személyre szabva!

A szépen kontúrozott szem minden smink alapja. Az óriási választékban kapható szemceruzák és szemhéjtusok világában azonban nehéz eligazodni. Most segítünk, hogy a számodra leginkább megfelelő szemkontúr eszközt választhasd.

Szemkontur személyre szabva.

Mutatjuk a három alaptípust, sorra vesszük, melyik mire jó, hogyan alkalmazandó és kinek, pontosabban milyen smink elkészítéséhez ajánlott. Felsoroljuk a legnépszerűbb darabokat is, a zselés szemhéjtusoktól a hagyományos szemceruzákig, Hogy ne kelljen fölöslegesen beszerzett, számodra nem megfelelő termékekre pénzt kidobnod.

 

Gél szemhéjtus

 

Mire való: A zselés szemhéjtusok elsőre talán szokatlannak tűnhetnek kontúrozáshoz, ám tökéletes szolgálatot tehetnek, ha szereted a klasszikus cicaszem sminket. 

Hogyan használd: Egy kis tégelyben találod a festéket, amelyhez általában egy ecset is jár (de természetesen bármilyen ecsetet alkalmazhatsz – a szögletes, éllel rendelkező ecsetformák a legjobbak a célra).

 

 

Előnyei: Gyorsan tudsz határozott és precíz vonalakat húzni a sűrűbb formulának és a precíz ecsetnek köszönhetően. A krémes festékkel nagyon könnyű dolgozni.

Hátrányai: A gél szemhéjtusok gyakran és gyorsan kiszáradnak, és ha rossz helyre húzod a vonalat, a korrekció leginkább úgy oldható meg, hogy kezded elölről… Az ecsetet gyakran tisztítani kell a szemfertőzések megelőzése és elkerülése érdekében.

 

 A legjobb zselés szemhéjtus a drogériából: Maybelline Eye Studio Lasting Drama zselés szemhéjtus. Ár: kb. 3000 Ft. Fekete, barna és sötétkék színekben kapható és nagyon jó minőségű ecsetet tartalmaz a csomag.

 

 

Folyékony szemhéjtus

 

Mire való: A folyékony, filces szemhéjtusok nagyon jók a finom, akár leheletvékony tusvonal meghúzásához. Visszafogott és precíz smink készíthető segítségükkel.

Hogyan használd: Különböző formákban, de főként kétféle verzióban kaphatók a folyékony szemhéjtusok. Egyrészt filc formájában, másrészt kis üvegcse formájában, amelyhez körömlakkszerű ecset tartozik. Használatuk egyszerű: meghúzzuk a vonalat az ecset vagy a filchegy segítségével, majd visszazárjuk az üvegcsét, illetve rázárjuk a kupakot. A filces megoldásokat különösen egyszerű használni.

 

 

Előnyei: A nagyon vékony ecset, illetve filchegy segítségével rendkívül finom, vékony vonalat húzhatunk, tökéletesen hangsúlyozhatjuk az alsó pillák vonalát is. A beépített ecset és filchegy miatt a terméket könnyebb használni, mint a legtöbb zselés állagú szemhéjtust. Nagy színválasztékban elérhető.

Hátrányai: A folyékony állaga miatt ügyes kézre van szükség a precíz applikációhoz, és ugyanezen oknál fogva a vonal könnyebben maszatolódik, elkenődik. A felvitelt gyakorlatlanoknak tanulni kell, és nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő szöget, amelyben a festék a legideálisabban applikálható. Zsírosabb bőrön gyorsan lecsúszhat, így alá kell alapozni vagy por állagú festékkel fixálni.

 

► A legjobb folyékony szemhéjtus a drogériából: L’Oreal So Couture Super Liner filces szemhéjtus. Ár: kb. 2400 Ft. Intenzív fekete színben kapható.

 

 

Szemceruza

 

Mire való: A természetes hatású sminkek és a tökéletes füstös szemsmink elkészítéséhez a legjobbak a szemceruzák.

Hogyan használd: Rajzold körbe a szemed, az alsó és a felső pillák tövében is, majd finoman satírozd el a vonalat, például egy ecset segítségével. A vízvonalat, vagyis a szemhéj alsó és belső vonalát is kihúzhatod, így még sötétebbé válik a füstös smink.

 

 

Előnyei: A szemceruzával remek hétköznapi sminket készíthetünk, amely nem túl erős és nem túl hivalkodó. A vízvonal kihúzásához is a ceruza a legjobb (a folyékony tusok könnyedén befolynak, majd összegyűlnek a szem belső sarkában).

Hátrányai: A ceruzát állandóan hegyezni kell, ami önmagában is kis kényelmetlenség, ám fontos, hogy olyan ceruzát válasszunk, amely nem töredezik belül, s így megfelelően hegyezhető. Olykor az is előfordul, különösen az ideálisnál keményebb ceruzák esetén, hogy túl hegyes végükkel megszúrhatod a szem körüli érzékeny bőrt, és kisebb sérülést is okozhatsz velük. A csavaros megoldásokkal a leginkább az lehet gond, hogy túl tompák.  

 

► A legjobb szemceruza a drogériából: Essence Long Lasting szemceruza. Ár: kb. 600 Ft. 12 különböző színben kapható, csavaros kiszerelésben.

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: