Wellness
Frissítve: 2021.05.03.

Thai masszázs - mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül

A shiatsuhoz hasonlóan a thai masszázs is energiát szabadít fel a testből azáltal, hogy finom nyomással ingerli a test meghatározott pontjait. A masszázshoz összeszorítás és nyújtás is tartozik – így a vendég nem csupán passzívan fekszik, a terapeuta különböző pozíciókba mozgatja, és végez nyújtó gyakorlatokat. A thai masszázs olyan, mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül.

Thai masszázs

Mi az a thai masszázs?

 

A legenda szerint Buddha egyik orvosa fejlesztette ki a thai masszázst több mint 2500 évvel ezelőtt Indiában. Innen került Thaiföldre, ahol az ayurvedikus technikák és szabályok a hagyományos kínai orvoslással egyetemben hosszú időn át gyakoroltak hatást rá, miközben évszázadokon keresztül őrizték és adták tovább e tudást a thai orvoslás fontos elemeként.

 

Milyen érzés a thai masszázs?

 

A thai masszázs jobban energetizál, mint a klasszikus nyugati masszázsformák. Mozdulatrendszere is nagyon szigorú, s thai jóga masszázsnak is nevezik arra utalva, hogy a terapeuta a keze, lába, térde segítségével jógaszerű pozíciókba mozgatja a vendéget. Akupresszúrát és az izomra gyakorolt közvetlen nyomást is használnak egy kezelés során. A legtöbben arról számolnak be, hogy amellett, hogy energetizáló, a thai masszázs egyben relaxáló hatású is.

 

Mi történik egy tipikus kezelésen?

 

A thai masszázst általában a talajon, pontosabban a talajra helyezett, nem túl vékony, kissé kipárnázott matracon végzik. Olajat és krémet nem használnak, így a vendég teljesen felöltözve marad. A legjobb, ha nagyon kényelmes ruhába öltözik a masszázsra. Egy tipikus thai masszázs 60-120 perces időtartamú lehet.

 

Mire jó a thai masszázs?

 

Ez a masszázs sokkal energetizálóbb, mint a tipikus svéd masszázs és típusai. Elűzi a stresszt, és növeli a test hajlékonyságát, rugalmasságát. Emellett a következő előnyökkel jár:

 

:: ellazít

:: serkenti a vérkeringést

:: ellazítja és összekapcsolja a testet és a lelket, harmóniát teremtve

:: fejleszti a mozgáskoordinációt

 

Kinek nem ajánlott?

 

Lásd svéd masszázs

 

A legfontosabb tippek


Lásd svéd masszázs

 

 

Fotó: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: