Szépség
Frissítve: 2016.06.07.

Szépségrutin – rohanós napokra

Ha a napi arcápolási, sminkelési és hajigazítási teendőid felveszik a versenyt a koncertre készülő Rihannáéval, és már nem csupán a veled együtt élők, de te magad is úgy érzed, hogy túl sok időt töltesz a fürdőszobában, itt az ideje, hogy olykor felgyorsítsd a dolgokat...

Szépségrutin hétköznapokra

Alábbi tippjeink akkor is jól jönnek, ha kicsit tovább lustálkodnál reggelente, elaludtál egy csöppet… vagy holtfáradtan esel haza a munkából. Mutatjuk, hogyan spórolhatsz időt rohanós napokon.

 

REGGEL

 

Felejtsd el a sampont

 

Hagyd el a hajmosást, egy rohanós reggelen erre tényleg nincs idő. Permetezz inkább száraz sampont a hajadra, leginkább a hajtövekre, majd egy-két percre kapcsold be a hajszárítót is, hogy egy kis volument adj a hajnak.

 

Ha hosszú a hajad és olyan napod van, hogy ez sem segít, vagyis igazán csak a hajmosás oldhatná meg a helyzetet, akkor se ess kétségbe, inkább készíts egy divatos, nem túl stilizált kontyot vagy kösd lófarokba.

 

Gyorsítsd fel a hidratálást

 

Ezt a lépést még akkor sem ajánlatos kihagyni, ha semmi időd nincs. Téli hónapokban végképp nem. Ha egyébként zsírosabb krémet használsz, az ilyen napokra beszerezhetsz egy könnyedebb, vizes alapú krémet, az ugyanis jóval gyorsabban szárad.

 

Jó megoldás az is, ha alapozóval vagy egy kis korrektorral vegyíted a hidratáló krémet, és úgy viszed fel egyenletesen az egész arcodra. Alapozásnak – alap esetben – elég is ennyi.

 

Használj több-az-egyben termékeket

 

A gyors reggeli készülődésben nagyon hasznosak azok a sminktermékek, amelyekkel a szemet és ajkat vagy orcát egyaránt ki lehet festeni.

 

De ha nincs ilyened, lehetsz kreatív: egy krémes szájfestéket például alkalmazhatsz pirosítóként is az arccsont vonalában eloszlatva, vagy egy világos-fényes szemhéjfestéket világosító highlighterként – így abban is biztos lehetsz, hogy a színárnyalatok passzolnak egymáshoz.

 

Válassz krémes állagú termékeket

 

A por állagú szemfestékek, pirosítók-bronzosítók helyett, ha sürget az idő, sokkal hasznosabb, ha krémes állagú sminktermékeket használsz, mert sokkal könnyebb megfelelően felvinni ezeket, csak egy sminkszivacsra vagy az ujjaidra van szükség hozzá.

 

Fókuszálj a szemekre és az arccsontra

 

Ha tíz perc alatt szeretnél elkészülni a sminkeddel, akkor tedd félre a szokásos rutinod, és alkalmazd helyette ezt a 3-lépéses technikát:

 

1. A szemed alatti területre vigyél fel korrektort, hogy frissebbnek láttasd a tekinteted, és megteremtsd az alapot a szemsminkhez.  

2. Árnyald a szemed a kedvenc szemfestékeddel, majd spirálozd a szempillákat.

3. Tegyél egy kis pirosítót az orcákra.

 

Hidratálj gyorsan

 

A sprays üvegek nemcsak a naptej felvitelére szolgálnak, ma már kapható így alkalmazható testápoló is. De egy kiürült üveget alaposan kitisztítva magad is felhasználhatsz arra, hogy egy nem túl sűrű állagú testápolót beletöltve testpermetté alakíts. Így a kapkodós reggeleken nincs más teendőd, mint gyorsan befújni a karod és lábad, elsimítani, és már mehetsz is.

 

ESTE

 

Hagyd el az arcmosást

 

Persze nem azt mondjuk, hogy ne tisztítsd meg az arcod, hiszen a sminktől és szennyeződésektől minden este meg kell szabadítani a bőrt. De sokkal

 

gyorsabb megoldás, ha sminklemosó kendőt használsz helyette, amely minden fölösleges olajat, szennyezést és még a vízálló szemspirál nyomait is eltünteti.

 

Használj kettő-az-egyben krémet

 

Tarts egy olyan készítményt az éjjeli szekrényen, amelyet hosszúra nyúlt, fárasztó estéken gyorsan bevethetsz. A legjobbak az olyan kettő-az-egyben típusú krémek, amelyek egyik része a szemre, a másik az arcra való hidratáló anyagot tartalmaz.

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: