Szépség
Frissítve: 2016.05.31.

10 szépségápolási tévhit, aminek mindannyian bedőlünk

Sokan esküszünk a kedvenc szájfényünkre és szempillaspirálunkra, és még többen fogadunk meg különböző szépségápolási tippeket és tanácsokat, amelyeket másoktól hallottunk vagy olvastunk. Most mutatunk tíz gyakori tévhitet, amelyeknek a legfontosabb tanulsága: mindig gondoljuk meg kétszer, mielőtt egy tanácsot szabályként fogadunk el.

Szépségápolási tévhitek

1. tévhit: A borotválás megerősíti a szőrt

 

Meglehet, vastagabbnak tűnik a szőr, ami visszanő, valójában azonban nem erősödött meg.

 

Mivel nem vékonyodik el a szőrszál vége, vaskosabbnak látszik még rövid formájában is a két borotválás között. Persze, van, akit ez nem vigasztal, hiszen az eleve erős szőrzete e módszerrel borostásan nő vissza…

 

 

2. tévhit: Ha a szempillaspirált pumpáló mozdulatokkal többször beletunkolod a tubusba, úgy szebben tudsz vele dolgozni

 

Bár kétségtelenül több festéket tudsz felvinni a kefére ezzel a módszerrel, több levegőt eresztesz a tubusba, amitől a festék idő előtt fog kiszáradni. Ez pedig száraz, pelyhes pillákhoz és a tubusban baktériumok megtelepedéséhez vezet.

 

Felejtsd el a pumpálást, helyette körkörös mozdulatokkal csavard meg a spirál szárát a tubusban, így több festéket tudsz felvenni anélkül, hogy közben kiszárítanád.

 

 

3. tévhit: Ha csak alkalmanként használsz forró hajsütőt, hajvasalót a hajad formázására, akkor nincs szükség hővédő sprayre.

 

Már egyetlen alkalom is elég ahhoz, hogy a hő kárt okozzon a hajszerkezetben, ezért mindig védd a forróságtól a hajad, amikor magas hőmérsékleten formázod.

 

 

4. tévhit: Nincs mód arra, hogy megelőzd a körmöd besárgulását

 

Miközben a folyamatos körömlakkozás valóban sárgássá színezi a körmöket, létezik néhány módszer, amellyel már idejekorán felvehetjük ezzel a versenyt.

 

Először is, használjunk mindig alapozó lakkot, hogy a színes réteg ne közvetlenül a körömre kerüljön.

 

Másodszor, olyan fedőlakkot válasszunk, amely UVA/UVB védelemmel is rendelkezik, hogy megvédje a körmöt a napsugarak káros hatásaitól.

 

Ha pedig már kezd megjelenni a sárgás elszíneződés, bevethetjük a titkos fegyvert, a szódabikarbónát: egy evőkanálnyit keverjünk el ugyanennyi vízzel, és a keverékkel dörzsöljük be a körmöket, majd hagyjuk rajtuk fél órán át. Ez a módszer azonnal látványos eredményt hoz.

 

 

5. tévhit: Ha leejtetted a pirosítót, és a tégelyben szilánkosra tört, nincs mit tenni, ki kell dobni

 

Van mód arra, hogy meggyógyítsd: csorgass egy kevés alkoholt rá, és gyengéden dörzsöld el a festékben, amíg agyagszerű masszává nem válik. Ezután várd meg, amíg teljesen megszárad, és olyan lesz, mint új korában. Ezt persze csak a szavatossági idő lejárta előtt érdemes alkalmazni, a túl régi festéket higiéniai okok miatt inkább dobjuk ki.

 

 

 

 

6. tévhit: A körömreszelést bármilyen irányból lehet végezni

 

Persze, csak nem tanácsos. Ha mindig figyelünk arra, hogy egy irányba (jobbról balra vagy fordítva) reszeljük a körmöket, akkor gyorsabban és hosszabbra fognak nőni.

 

Ha a körmöt összevissza, mindkét irányba reszeljük, az töredezéshez vezethet.

 

 

7. tévhit: Nem tesz jót a bőrödnek, ha minden nap sminket viselsz

 

Ha túlzásba esel, és óriási mennyiségű festéket több rétegben kensz fel az arcodra, az valóban kényelmetlen a bőrödnek és eltömítheti a pórusokat. Valójában azonban a megfelelő mennyiségben felvitt mindennapi smink nem okoz kárt a bőrnek. Emellett viszont az is igaz, hogy egy smink nélkül eltöltött nap jót tesz a bőrnek.

 

De a legfontosabb, s ami igazán káros, az a sminkviselés alvás közben, vagyis ha nem mosod le rendesen, mielőtt ágyba bújsz.

 

 

8. tévhit: A samponokat folyamatosan váltogatni kell, mert ha sokáig ugyanazt a márkát és típust használod, a hajad megszokja, és nem fog hatni

 

Az igazság az, hogy bár jó hatása van annak, ha hosszú-hosszú használatot követően másfajta hajápoló termékre váltasz, ez nem abszolút szükséges dolog.

 

Ha egy bizonyos sampon folytonos használatát követően lapossá, szárazzá, töredezetté válik a hajad, azért többnyire nem a sampon a felelős, hanem a különféle hajsprayk, szérumok, olajok… által hátrahagyott maradványok, amelyek beépültek a hajba, mert a sampon nem elég durva és erős hatású ahhoz, hogy teljesen eltüntesse ezek nyomait.

 

Ha ez történik, és nem szeretnél sampont váltani, szerezz be egy tisztító sampont, és hetente egyszer ezzel mosd a hajad, a többi alkalommal pedig nyugodtan maradhatsz a megszokott samponodnál.

 

 

9. tévhit: Van néhány hajápoló termék, amely teljesen eltünteti a töredezett hajvégeket

 

Semmi nem tüntetheti el tökéletesen a töredezett hajvégeket, a hajvágáson kívül. Bár kétségtelen, hogy léteznek olyan szérumok és olajok, amelyek ápolják és sokkal szebbnek mutatják a hajvégeket, a vágást nem helyettesíthetik. A hajvágást követően viszont a túlzott töredezés megelőzésére, a hosszú haj végeinek ápolására kiválóan alkalmasak.

 

 

10. tévhit: Nincs jó módszer arra, hogy megelőzd, hogy a fogadra rúzs kerüljön, csak, ha időről-időre leellenőrzöd

 

De van. Elkészíted a sminked, majd utolsó lépésként beveted a következő trükköt.

 

Szorosan csücsörítesz a száddal egy apró ’O’ betűt formázva, majd a mutatóujjad bedugod pontosan az ’O’ betű közepébe, és lassan kihúzod.

 

Ezzel a módszerrel eltávolíthatod az ajkad belső részéről a felesleges festéket, megelőzve, hogy az a fogadra tapadjon.

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: