Szépség
Frissítve: 2019.11.03.

Szép vagy! És akkor mi történik?

Nézd meg, mi történik, ha valakinek azt mondják: Szép vagy!

A 18 éves Shea Glover kísérleti videója lassan egy éve már, hogy fent van Youtubon, de csak mostanság kaptak rá igazán a netezők.

 

Shea nem szép embereket fotózott mesterkélt beállításokban, hanem egy egyszerű varázsszóval megszépítette a leghétköznapibb, olykor akár csúnyácskának is ítélhető arcokat.

 

A felvételek készítése közben arra fókuszált, mi történik, ha azt mondja a kamera túloldalán állónak: Szép vagy! Gyönyörű az arcod.

 

 

És láss csodát, kevés kivétellel mindenki elmosolyodott, és határozottan meg is szépült a maga módján. És persze köszönte, belepirult, udvariasan tiltakozott, hitetlenkedett, zavarba jött…

 

Sokan nem szeretnek és nem is mernek úgy gondolni magukra, mint egy gyönyörű teremtményre, különösen a serdülők érzékenyek rá, jól láthatóan, mondta Shea Glover, aki a Pace University hallgatója.

 

Fura ellentmondás, tette hozzá Shea, hogy miközben a vonzó fizikai megjelenés, a szépség valójában magas társadalmi érték, s erre a médiumok és a hirdetők lépten nyomon rájátszanak - aközben csak és mindig a másik szépségéről lehet és elfogadott beszélni, a magunkéról nem, a saját szépségünk hangoztatása ugyanis tabu.

 

 (Fotó: flickr.com by Roland Ster) 

Következő oldal 1
Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: