Szépség
Frissítve: 2020.06.05.

10 dolog, amit tudnod kell a szempilla spirálozásáról

A szempilla spirál elengedhetetlen kelléke a tökéletes szemfestésnek, és nélküle sok nő meztelennek is érzi magát. De hogy a legjobbat kihozd a spirálodból, nem árt, ha néhány dolgot figyelembe veszel. Most a legfontosabb tudnivalókat vesszük sorra.

Szempilla spirálozás - helyesen.

1. A spirálnak is van szavatossági ideje

Sőt, a sminktermékek között a legrövidebb lejárati idővel bír: 3-5 hónap elteltével ki kell dobni, egyéb esetben bakteriális fertőzést kockáztatsz, ami ugye senkinek sem hiányzik…

 

2. A tubust megtarthatod és újrahasznosíthatod

 

A leselejtezett szempillaspirálnak megőrizheted a tubusát, amit a kefével együtt alaposan kimosva például arra használhatsz, hogy a szemöldököd átfésüld vele.

 

3. A szempillaspirált mindenképpen el kell távolítani lefekvés előtt

 

Még ha túlságosan fáradt is vagy, hogy lemosd a sminket, ha a spirált a szemeden hagyod, sokkal nagyobb kárt okozhatsz, mint gondolnád.

 

Ha éjszaka túlságosan kiszárad a festék, kihullhatnak tőle a pilláid, és egy merev szempilla akár a szaruhártyád is felsértheti alvás közben.

 

4. Extrán dúsíthatsz, ha alá alapozol

 

Még nagyobb volument érhetsz el azzal, ha egy leheletnyi primert vagy ősrégi trükk: sminkpálcikák segítségével egy kis babapúdert teszel a pillákra, és ezt követően spirálozol.

 

5. A hidratálást meghálálják a pillák is

 

Nem szabad elfeledni, hogy a szempillák valójában kis hajszálak, és akként is érdemes kezelni őket. Vagyis – leginkább éjszakára, mikor ugye nincsenek kifestve – érdemes hidratálni, például olívaolajjal vagy vazelinnal. De vigyázz, a hidratáló ne kerüljön a szemedbe.

 

6. Nem érdemes mindennap vízálló spirált használni

 

A vizes vagy sírós napokon nagyon jó szolgálatot tesz a vízálló szempillaspirál, de mindennapi használatra nem ajánlott.

 

Mivel nem könnyű az eltávolítása, a pilláid a folyamatos húzgálás következményeként gyengébbé válhatnak és ki is hullhatnak.

 

7. Tartsd nyitva a szád spirálozás közben

 

A szükségtelen pislogással elronthatod a spirálozást és a sminket is, ezért nyisd ki a szád, ezzel megelőzheted az önkéntelen pislogást.

 

8. Előzd meg a maszatolást

 

Ha még nem vagy túl gyakorlott vagy erőteljesebb mozdulatokkal, vastagabb rétegben szeretnéd felvinni a szempillaspirált, érdemes egy műanyag kiskanalat (vagy akár egy plasztikkártyát) a szemhéjadra helyezned, így az felfoghatja a fölösleges festéket.

 

9. Fésüld ki a végeredményt

 

Ha nincs szempilla fésűd, az se probléma, egy régi kitisztított spirál is megteszi. Miután végeztél a spirálozással, ezzel szépen elrendezheted a pillákat, és megakadályozhatod, hogy a túl sok festék miatt maszatossá váljon a bőröd.

 

10. A tökéletes szempillaspirál néha kettő…

 

Hogy számodra melyik spirál a tökéletes, az nagyban attól függ, hogy mire van szükséged: hosszabbításra, göndörítésre, dúsításra… Vagy éppenséggel mindre egyszerre. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, próbálkozhatsz a spirálok házasításával is, mert lehet, hogy így kapod meg a várt végeredményt.

 

Foto: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: