Lélek
Frissítve: 2016.06.01.

Stresszmentes reggelek

Ha azok közé tartozol, akiknek nem a reggel a kedvenc napszakuk, sőt, ébredés után gyorsan és ügyesen el is rontják az egész napjukat, érdemes a tippjeinket nemcsak végigolvasni, de megfontolni is…

Stresszmentes reggelek

Ne siess

Állítsd be az órád tizenöt perccel korábbra, mint fel kell kelned. Így nyújtózkodhatsz és átgondolhatod a napi teendőidet kényelmesen. Ágyban fekve kezded a napot, ugye elég kellemes… és ez a néhány perc teljesen a tied.

 

Csukott szemmel nyújtózz

 

Ébredés után, még fekve és csukott szemmel, nyújtózz 15 másodpercig. Emeld fel a karodat, nyújtózz, folytasd a kezeddel és az ujjaiddal, majd térj át a lábadra, a hátadra és a nyakadra…  és már ki is szállhatsz az ágyból. Hiszen ügyesen bemelegítetted az izmaidat és az ízületeidet. És serkentetted a vér oxigénellátását is.

 

Öleld vagy simogasd meg a gyermekedet

 

Ha kicsik, akkor még igénylik, ha már nagyobbak, nem igazán kedvelik, de reggel még egy ostoba kamasz is örül, ha szépen és puhán ébresztik. A simogatás nem csak rájuk hat nyugtatóan, hanem rád is.

 

Ne dönts reggel

 

Akkor igazán pihentető a reggel, ha a lehető legkevesebb választás és döntés elé állít. Nagyon el tudja rontani a hangulatod, ha akkor kezdesz azon töprengeni, melyik ruhádat vedd fel, mit készíts reggelire, milyen útvonalon éred majd el az egyik üzletfeled. Legyen rutinos a reggeled, amit csak lehet, este dönts el és készíts elő. Jobb, ha a reggeli rituálédat semmi sem rontja el.

 

Igyál egy pohár vizet

 

Ne feledd, egész éjszaka böjtöltél, ébredésre egy kicsit már kiszáradt a szervezeted…

 

Tölts 5-10 percet zenehallgatással

 

Vagy csak ülj le egy picit és meditálj. De ha nincs hozzá kedved, és egy kis reggeli lüktetésre vágysz, hallgass zenét…

 

Eszedbe ne jusson híreket hallgatni vagy reggeli magazinműsort nézni félszemmel. Az előbbi önmagában is felidegesíthet, az utóbbi általában idegesítően unalmas és egysíkú. A zene azonban kreativitásra ösztönöz, akaratlanul is.

 

Mutasd ki a szereteted

 

Adj egy csókot, puszit a gyermekednek vagy kedvesednek, ha egyedül élsz, és macska vagy kutya a társad, akkor annak. Ha nincs, adj egy cuppanósát a saját csuklódra vagy karodra…

 

Hidd el, a csók gyorsan ható stresszoldó és pozitívan indítja a napodat.

 

Tarts egy idegnyugtató kosarat

 

Tarts egy kis kosarat az előszobában, s előző este ebbe tedd a legfontosabb kellékeket, a kulcsokat, a kiváltandó recepteket, a pénztárcát, a bérletet… Így megakadályozhatod, hogy egy idegesítően kétségbeesett keresgéléssel induljon a napod az elveszettnek hitt tárgyak után…

 

Mosd egy percig a nyelved is

 

Nincs jobb módja annak, hogy megszabadulj a reggeli áporodott szájszagtól, és az üde lehelet már önmagában jókedvre deríthet, ráadásul megszabadít több száz baktériumtól, amely éjszaka zavartalanul élősködött a nyelveden is, és amelyet egy fogmosás nem távolít el.

 

Légy magányos a fürdőszobában

 

Zárkózz be a fürdőszobába,, és nyugodtan készülődj, végy egy fürdőt vagy egy zuhanyt, és ne hagyd, hogy bárki megzavarjon, ez a 10-20 perc legyen a tiéd.

 

Ellenőrizd a reggeli naptárt

 

Ha a konyhában lóg egy tábla vagy naptár, abba írhatod a napi teendőket, kávé vagy tea kortyolgatása közben áttekintheted, ha előző este ráírtad, mi minden teendőd adódik napközben. Így biztos, hogy nem felejtesz el valami fontosat. És elkerül a stressz.

 

Fotó:shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: