Szépség
Frissítve: 2020.06.02.

Sminkhibák, amelyektől idősebbnek látszunk

Azért sminkelünk, hogy szebbnek és fiatalabbnak mutassuk magunkat. Néha azonban, figyelmetlenségből vagy túl sokat akarva, éppen az ellenkezőjét érjük el, és idősebbre maszkoljuk magunkat. Most a tipikus hibákból következik egy csokorra való.

Idősebbé tevő sminkhibák

Túl kevés pirosító

 

Az arcunk veszít egészségesen ragyogó színéből, ahogyan idősödünk, és kissé fakóbbá, sápadtabbá válik az arcbőrünk. Ezért az évek múlásával egyre fontosabb sminkkellék a pirosító-bronzosító!

 

De vigyázat, a por alapú termékek sokszor kihangsúlyozzák a finom ráncokat, így a nem túl zsíros bőrre ajánlott inkább krém alapú pirosítót-bronzosítót alkalmazni. Bátran, de mértékkel…

 

Túl sok pirosító

 

Persze, túlzásba sem érdemes vinni az arcpír felvitelét, mert az ugyancsak idősebbnek mutathat a korunknál. Elég egy kevés a megfelelő helyekre, az arccsontra mindenképp s esetleg egy icipicit a homlokra, állra az arcformától függően és annak megfelelően.

 

Túl sok alapozó

 

Ha az elegendőnél több alapozót kenünk magunkra, akár több réteget is, azzal azt érjük el, hogy a fölösleg megül a finom ráncokban, és kihangsúlyozza azokat. Ehelyett a legjobb, amit tehetünk, hogy egy nagy ecset segítségével egyetlen finom rétegben visszük fel az alapozót.

 

Túl sok korrektor a szem alatt

 

Igaz, a szem alatti sötét karikák idősebbnek mutatnak, de ha úgy próbálod elkendőzni, hogy vastag rétegekben kened, kened… aztán már mázolod oda a festéket, azzal csak felhívod a figyelmet a problémára. Inkább válassz egy megfelelő, gazdagon pigmentált és krémes korrektort, amely szépen fed anélkül, hogy vakolat hatást érnél el vele.

 

Sötét rúzs

 

Idővel az ajak vékonyabbá válik, s ha kifejezetten sötét rúzzsal fested ki, azzal még kisebbnek fogod mutatni. Ezért sokkal szebb lesz a hatás, ha világos vagy fényes és élénk színű rúzst használsz. A szájfény is nagyobbnak mutatja az ajkakat. Ha csak a felsőajak közepére pöttyintesz egy kevés szájfényt a rúzs fölé, szépen kiemelheted vele az ajkad.

 

Szemkontúr körbe a teljes vonalon

 

Ha fekete szemceruzával éles vonalat húzol végig a szem belső sarkától a külsőig, alul és felül is, az kiemelheti a szarkalábakat és kisebbnek mutathatja a szemed. 

 

A felső szempillák tövében végigfutó vastag vonal pedig fáradtnak, elnehezültnek mutathatja a szemhéjad.

 

Ehelyett érdemes a külső ívtől kezdve a szemhéjnak csak a háromnegyedét kihúzni, s egy kis ecsettel elsatírozni a finomabb hatás érdekében, a belső szemzugot pedig egy fényesebb, világos ívvel kiemelni.

 

Spirál az alsó pillákon

 

Megtanultuk, az alsó pillák spirálozásával nagyobbnak tűnik a szemünk. Az évek múlásával ez azonban megváltozik, s egy idő után ez a trükk nem működik, mert túlságosan lehúzza a szemhéjat, s inkább álmossá teszi a tekintetet. Így tehát fókuszálj inkább a felső pillákra, és semennyi vagy igazán minimális festéket vigyél fel az alsó pillasorra.

 

Túl vékony szemöldök

 

Mivel a szemöldök ritkul és színe is fakul, ahogyan öregszünk, nem meglepő, hogy a vastagabb szemöldök a fiatalság egyik jelképe. Hogy dúsabbnak mutasd, használj egy ferde szemöldökecsetet és a szemöldök természetes színénél épphogy egy árnyalatnyit világosabb festéket, és töltsd ki az ívet.

 

Foto: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: