Szépség
Frissítve: 2021.04.07.

7 dolog, amit tudnod kell a láb borotválásról

Tudtad, hogy a borotválás művészet? Még akkor is, ha a lábadról van szó. Nos, itt van néhány hasznos tipp, hogy borotválás után selymes és sima legyen a bőröd.

Hogyan borotváld a lábad.

1. Hámlassz borotválkozás előtt

 

Ez segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Tisztább, simább felületen könnyebb a borotválás, és biztonságosabb is. Az elhalt hámsejtek miatt akadozhat a borotvapenge, az apró vágásokra pedig utóbb az égető érzés emlékeztet. Hámlasztáshoz használj puha kefét vagy mosdókesztyűt.

 

2. Válassz megfelelő borotvát

 

Ergonómiailag a nők számára kifejlesztett borotvát használj. Az a legjobb, ha a penge alján van egy nedvességhordozó zselépárna, aloe vagy acai tartalmú. A borotvapenge nem egy életre szól, öt-hat használat után cseréld. Így azt is elkerülheted, hogy ugyanazon a felületen többször is végig kelljen húznod a borotvát, ami nem előnyös a bőrödnek.

 

Ugyanazon a felületen átmehetsz a borotváddal finoman kétszer is, de ha nagyon rá kell nyomnod a bőrödre és többször is lehúzni, akkor ideje, hogy pengét cserélj vagy borotvát válts. És még valami, a borotválástól se nem nő gyorsabban a szőr, se nem lesz erősebb vagy vastagabb. Ez csak egy közkeletű tévhit.

 

3. Ne áztasd ki előtte a bőröd

 

Borotválás előtt zuhanyozz. A gőz és meleg víz megnyitja a pórusokat és a puhítja a szőrhagymákat, így sokkal könnyebb lesz a borotválás. De ne vidd túlzásba. Az erősen hidratált és elpuhult bőrt nehezebb borotválni – azért, mert egyenetlen lesz a felülete.

 

4. Felejtsd el a szappant

 

Használj inkább krémet, habot. A szappan kiszárítja a bőrt, míg a kondicionáló krémek és habok nedvességtartalmuknál fogva segítik a borotválást. Nem árt, ha borotválkozás előtt babaolajjal hidratálod a bőröd. Meglásd, kellemesebb lesz az egész művelet.

 

5. Légy óvatos

 

Mindegy, hogy felülről lefele, oldalról, vagy aluról felfelé húzod a pengét, de csak óvatosan. Ne rángasd, vidd egy irányba, s figyelj rá, hogy sehol se akadozzon. Máskülönben kis sérüléseket okozol, a bőröd kipirul, és az apró vágások is kellemetlenek.

 

6. A comb is számít

 

A legtöbb nő kihagyja a comb területét. Nem is értjük miért. A comb ugyanolyan fontos, mint a láb más területei. Borotváld körbe azt is, hogy sima tapintású legyen.

 

7. Hidratálj, hidratálj, hidratálj

 

Ez a legfontosabb, a bőröd törődést igényel és meghálálja. Borotválás után talán az egyik legjobb ápolószer az extra szűz kókuszolaj. De választhatsz más hidratálókrémet is, csak ne legyen benne se illóolaj, se alkohol. A legjobb gyulladáscsökkentő krémek tejsavat, karbamidot vagy mentolt tartalmaznak.

 

Fotó:  gillettevenus.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: