Szépség
Frissítve: 2016.04.11.

Műszempilla hatás 5 lépésben - pótpillák nélkül

A műszempilla egy-egy különleges alkalomra remek szolgálatot tehet, ám használata elég macerás a mindennapokban. És nincs is mindig szükség rá ahhoz, hogy megdöbbentően szép, hosszú pillák keretezzék a szemed. Mutatjuk az 5 lépést, amit e cél érdekében meg kell tenned.

A műszempilla hatás trükkjei.

1. lépés: a megfelelő szempillaspirál kiválasztása

 

Szempillaspirált is annak megfelelően érdemes választani, hogy milyen célt szeretnél a segítségével elérni: hosszabbítani, dúsítani, pillákat göndöríteni vagy szétválasztani… Persze vannak kifejezetten műszempillahatást ígérő, mindent-az-egyben típusú spirálok is, de sok esetben nem képesek ennyiféle valóban hatékony megoldást kínálni egyetlen tubusba zárva – vagyis, egy specifikusabb spirállal jobban járhatsz. Csak el kell döntened, mire volna leginkább szükséged.

 

Ha hosszú pilláid vannak, csak nem elég íveltek és vastagok, akkor dönts egy dúsító-szétválasztó spirál mellett, amelyek többsége megfelelően meg is emeli a szempillákat – az ilyen pillák esetén így lehet elérni a legszebb hatást.

 

Ha azonban tömött és rövid szempillákkal rendelkezel, érdemes egy hosszabbító spirálba beruháznod, s ha hosszú, de nem elég vaskos pillák az eredmény, vidd fel több rétegben a spirált. Ha pedig nem túl szerencsés alkat vagy, s vékonyak és rövidek pilláid, akkor válaszd a hosszabbító spirált és alapozz alá, primer, babahintőpor vagy vazelin segítségével, hogy maximalizáld a pilláid hosszát és vastagságát is.

 

2. lépés: a szempillák göndörítése

 

A legtöbb nő kihagyja ezt a lépést, leginkább, mert megijed a szempilla-göndörítő szerkezettől, vagy nem hiszi, hogy működik, pedig rendkívül hatásos, és a csodás műhatású pillák érdekében szinte elengedhetetlen.

 

A hagyományos göndörítőket spirálozás előtt kell használni, mert akkor ívelik (és nem törik meg) a szempillákat. Egy spirálozást megelőző göndörítéssel olyan hatást érhetsz el, mint amikor az alapozó felvitele előtt hidratálod a bőröd – sokkal tisztább, látványosabb és egységesebb a végeredmény.

 

3. lépés: a szempillaspirál megfelelő felvitele

 

Vidd fel a festéket a szempillák tövére, és mozgasd a kefét oldalirányban, mielőtt cikkcakkban haladnál lassan a pillák vége felé. Ezzel elkülöníted a pillákat, megakadályozod, hogy csomókban kerüljön rájuk a festék, de a lehető leghatékonyabban befestesz minden egyes pillát.

 

Ezután pedig, miután a festék nagy részét felvitted, alkalmazhatod a rápislogó technikát is, vagyis a pillák tövére helyezed a spirált, és egy nagyot pislantva húzod végig rajtuk a kefét, tökéletesítve ezzel a végeredményt.

 

4. lépés: a műanyagkanalas trükk

 

Ha a másik kezeddel egy műanyagkanalat helyezel a szemhéjadra spirálozás közben, sokkal bátrabban, határozottabb mozdulatokkal és ezáltal sokkal hatékonyabban viheted fel a pilláidra a festéket, mert így nem kell félned a maszatolástól – a felesleges festék ugyanis ez esetben a kanálon, és nem a szemhéjadon landol.

 

5. lépés: a megfelelő sminkeltávolító

 

Még ha nem is vízálló spirált használsz, nagyon ajánlott olyan sminklemosót választani, amely a vízálló sminket is eltávolítja. Ezáltal kevesebb ideig és erővel kell gyötörnöd a bőröd, hogy a festéktől megszabadulj, ráadásul minél kevesebbet húzkodod a szempilláid, annál jobb állapotban lesznek és maradnak.

 

Ma már kapható olyan festéklemosó is, amely kifejezetten ápolja a szempillákat.

Következő oldal 1
Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: