Alakformálás
Frissítve: 2020.05.25.

Mezoterápiás alakformálás

Ez az a kozmetikai eljárás, amely szike nélkül veszi fel a harcot a cellulittal, a zsírpárnákkal és más szépséghibákkal.

 

Mezoterápiás alakformálás

Frusztráló, hogy a magazinokban, a filmekben és a kifutókon látható nőideálok évről évre egyre vékonyabbak, így aztán nők sokasága egyre többet foglalkozik az alakjával, a méreteivel és a narancsbőrével… És keseredik el olykor, hogy bármennyire is próbál egészségesen élni és jól kinézni, bizonyos területeken nem sikerül legyőznie a fölös kilókat vagy ráncokat. De van olyan módszer, amely célba veszi a cellulitot és az eltüntethetetlennek látszó zsírpárnácskákat, formálja az alakot és kisimítja az arc és a nyak bőrét – ezen problémák megoldására alkalmazzák a leggyakrabban a mezoterápiát.

 

Mi a mezoterápia?

 

Nem sebészeti eljárás, hiszen a mezoterápia során csupán apró tűket használva hatolnak a bőr alá, és juttatnak egyénre szabott hatóanyagkeveréket a célzott területre. E keverék tartalmazhat például gyógyhatású anyagokat, hormonokat, enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyeket a mezodermába, vagyis a bőr középső rétegébe injektálnak. A keverék összetétele mindig az adott esettől és a kezelendő felülettől függ. A cellulit eltűntetésére például népszerűek a koffeintartalmú injekciók, mert a koffein a zsírsejtek közti térből vizet von el, és így simábbnak mutatja a bőrt.

 

Hatásai

 

Leggyakrabban a cellulit kezelésére és a makacs zsírpárnák eltüntetésére használják ezt a módszert a testkezelésben, az arc és a nyak, illetve a kéz területén pedig a megereszkedett bőr fiatalítására. Az alakformálás, vagyis a mozgással, helyes étrenddel nehezen eltüntethető kisebb zsírpárnák kezelése a lézeres zsírbontáshoz hasonlóan a zsír folyóssá tételén alapszik. A mezoterápiás eljárás során persze nem lézer, hanem a megfelelő hatóanyag-kombináció bontja fel a zsírsejteket.

 

Mezoterápiás kezelések gyakorisága

 

Hogy hány alkalomra van szükség, az mindig terápia- és egyénfüggő. Általánosságban mondható el, hogy…

 

Zsírbontás/alakformálás esetén: általában 2-4 kezelés mindenképpen szükséges 2-4 hetes időintervallumon belül. A problémás területtől függően persze több és gyakoribb kezelés is szóba jöhet. Mivel a zsír eltávolítására irányuló mezoterápiás kezelés nem drasztikus hatású, ezért általában azoknak ajánlott, akik csak kis mennyiségű felesleges zsírtól szeretnének megszabadulni egy specifikus területen, vagyis nem mennyiségi súlycsökkentés, hanem alakformálás a cél.

 

Cellulit visszaszorítására: minimum 3-4 kezelés alapvetően szükséges 3-4 hetes időintervallumon belül. Mivel az eljárás során aktív hatóanyagokat juttatnak célzottan a bőr mélyebb rétegeibe, így hatásosabb eredmény várható, mint a külsőleg alkalmazott cellulit elleni krémekkel. A leglátványosabb eredmény kisebb mértékű narancsbőr esetén várható.

 

Arcfiatalításra: legalább 4 kezelést alkalmaznak 2-3 hetes időintervallumon belül. Az arc ráncainak eltüntetésére irányuló mezoterápiás eljárás rendkívül népszerű, és látványos eredményt hozhat.

 

Előnyei

 

Ha zsírbontásról van szó, a mezoterápiás eljárás eredménye korántsem annyira látványos, mint a zsírleszívásé, amely a leghatékonyabb és leggyorsabb módja a zsír eltávolításának. A mezoterápia viszont kevéssé invazív, ugyanakkor pénztárcabarát eljárás is. Emellett szinte fájdalommentes, az apró tűszúrásokat alig érezni, azért is, mert általában helyi érzéstelenítő krémet visznek fel a kezelést megelőzően. Ez azt is jelenti, hogy sem altatás, sem más intenzívebb érzéstelenítés nem szükséges, így a páciens a kezelés befejezte után pár perccel folytathatja a napját.

 

A helyesen végzett mezoterápia után nem marad heg, bár kisebb duzzanat vagy horzsolásnyom látszódhat még néhány napig a kezelést követően. 

 

Veszélyei

 

A nem megfelelően végzett mezoterápia súlyos következményekkel járhat, fertőzéseket, kiütéseket okozhat, sebesedést hagyhat maga után, emellett pedig előfordulhat, hogy átmeneti pigment problémákat, bőrszínbeli eltéréseket vagy bőrfelszín alatti kinövéseket hoz létre. Ezért minden esetben érdemes a kezelőorvosod vagy bőrgyógyász véleményét kikérni, mielőtt a mezoterápiás kezelésbe belevágnál.

 

Fontos tudni

 

Mivel a mezoterápia alapvetően nem szabályozott eljárás, ezért művelői hivatalos gyakorlati képzés nélkül, kozmetikai szalonokban is alkalmazhatják, nem csak klinikán. Az egységesítés hiányából fakadóan a bőr alá injektált formula is attól függ, a kezelést végző mit választ, ez pedig magában rejti annak a veszélyét, hogy a nem megfelelő hatóanyagok egészségügyi problémát okoznak a páciensnek. Ezért mindenképpen megbízható szakembert érdemes választani. Nagyon fontos, hogy allergiapróbát végeztess a bőrödön, és 24 óráig megfigyeld a hatását, mielőtt bármit is engednél a bőr alá injektálni.

 

Tű nélküli mezoterápia

 

A mezoterápia specifikus formája tű helyett elektromos árammal stimulál, azaz az elektromos hullámok energiájával közvetíti a hatóanyagokat a célzott területre. Előnye, hogy nem invazív és biztonságos eljárás. A tű nélküli kezelés előnyös lehet a ráncok, sötét karikák halványítására, illetve a fenék formálására, feszesebbnek, szebb formájúnak mutatva azt. Nem javasolt azonban ezt az eljárást választani, ha szívprobléma áll fenn, bármilyen fém van a testedben vagy epilepsziától szenvedsz, illetve várandósság és szoptatás idején.

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: