Lélek
Frissítve: 2019.10.11.

Meggyógyította önmagát, és most másokon segít

Évente egyszeri menstruáció, policisztás petefészek betegség, ájulás és plusz kilók. Szabó Vivient (26) tini kora óta gyötörték női betegségei. Húszas évei elején azonban kezébe vette sorsát, és rátalált a segítségre és önmagára. Ma már ő segít a hasonló sorsú embereken.

Milyen nehézségekkel kellett szembenézned kamaszkorodban?

 

Kamaszkorom közepén az első párkapcsolatomban olyan nehézségekkel néztem szembe, amik az idő előrehaladtával egyre súlyosbodtak. Az önálló döntéseim és véleményem elnyomásával kezdődött minden, majd ez lelki terrorba csapott át. Amikor már teljesen elvesztettem az önbecsülésemet és a magabiztosságomat, fizikailag is bántott az akkori barátom. Nem mertem szólni senkinek arról, hogy mi történik velem. Egyedül maradtam a problémáimmal, és elfojtottam magamban ezeket a szörnyű dolgokat. Alacsony önbecsülésem és önbizalmam miatt nem éreztem jól magam a bőrömben, és az élet számos területén is bizonytalanná váltam.

 

Ez miben nyilvánult meg?

 

Lelki sérelmeimnek fizikai tünetei is lettek. Megtépázott nőiességem petefészek cisztákban és menstruációs zavarokban nyilvánult meg. Éveken át tartó rendszertelen és erős görcsökkel járó menstruációval voltam megátkozva, ezeket olykor hányás és ájulás is kísért. Nőgyógyászom inzulinrezisztenciát és cisztákat diagnosztizált a petefészkemben. A több éven keresztül tartó stressz és a helytelen táplálkozás miatt emésztőrendszeri panaszaim is lettek. Az arcbőröm erősen pattanásossá vált. Ételérzékenységem alakult ki, és napi szinten küzdöttem hasfájással, amitől éjszaka aludni sem bírtam. Lelkileg és fizikailag is mélypontra kerültem. A hormonháztartásom a feje tetejére állt, és ezzel együtt megérkeztek a nem kívánatos plusz kilók is.

 

Mikor jött el a fordulópont, amikor elkezdtél megoldások után kutatni?

 

Lassan kezdtem rájönni arra, hogy az ember a megpróbáltatásokat tanításként kapja, azért, hogy fejlődni tudjon. Ráeszméltem arra, hogy a külvilágtól kapott ingerek tulajdonképpen válaszreakciók, amik a belső világomat és a saját magamhoz fűződő kapcsolatomat tükrözik. Tudtam, hogy ha nem csípem nyakon saját magam, akkor nem fognak a problémáim megoldódni.

 

Mi segítette a testi-lelki gyógyulásodat?

 

Elkezdtem önfejlesztő könyveket olvasni, videókat nézni. Megtanultam meditálni. Pozitív szemléletű emberekkel vettem körül magam. Hosszú évekbe telt, mire a félelmeimet legyőztem a velem történtekkel kapcsolatban. Természetes módszerekkel szerettem volna az egészségemet visszaszerezni, így felkerestem egy természetgyógyászt és egy funkcionális táplálkozási tanácsadót. Az ő javaslataikat betartva kezdte meg a szervezetem az öngyógyítást. Mivel a saját bőrömön tapasztaltam meg ennek a módszernek a sikerét, így komolyabban érdekelni kezdett. Több tanfolyamot is elvégeztem, végül magam is holisztikus szemléletű táplálkozási tanácsadó lettem.

 

Mitől hatékony a módszer, miben tudsz segíteni az emberek életén, betegségein, mindennapjain?

 

Hiszem, hogy a hasonló helyzetben lévő sorstársaimnak segíthetek a személyes példámmal, és jó tanácsokkal szolgálhatok. Ezzel a módszerrel nem húzok rá az ügyfelekre sablon diétákat, hanem a szervezetük igényeit funkcionális kérdőívekkel és gépi mérésekkel felmérve állítok össze egy személyre szabott ajánlást. Olyan útmutatást kapnak kézbe a partnereim, amivel megtanítom őket arra, hogyan tudják a szervezetüket helyesen szolgálni. Ez nem csak egy módszer, hanem egy életszemlélet is. Nem időszakos fogyókúráról, hanem egy egész életen át tartható életformáról szól. Aki valamilyen egészségügyi kihívással küzd, számára a helyes tápanyag dús étrend mellé étrend kiegészítő ajánlást is adok cél specifikusan.

 

Mit tanácsolsz azoknak, akik a tiedhez hasonló nehéz helyzetben vannak jelenleg?

 

Ha valakivel valami hasonló történik, mint velem, azt tanácsolnám, hogy először is beszélje ki magából, vagy ha nem tudja, akkor írja ki magából vagy írja le valakinek! Ne fojtsa magába! Én is végül külső segítséghez fordultam. Idővel már mertem beszélni a szüleim és a barátaim körében is a történtekről. A velük való kommunikáció megkönnyítette a lelkemet. Szépen, apránként épülni kezdett a belső és külső világom is egyaránt. A meditáció, az egészség tudatosság, a pozitív emberi kapcsolataim: ezek a dolgok mára már olyan fontossá váltak az életemben, mint a levegő. Az önfejlesztés és önismeret azonban egy életen át tartó folyamat. ⇒ Érdemes még ma elkezdeni!


Balla Krisztina

 

Fotó: pixabay.com

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(8)
Pozitív értékelés (8) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: