Alakformálás
Frissítve: 2016.06.21.

Ultrahangos kavitációs zsírbontás

A kiegyensúlyozott táplálkozás és megfelelő testmozgás mellett egyéb módszerekkel is segíthetjük az ideális formánk elérését. Ezek egyike a kavitációs zsírbontás.

Kavitaciós zsirbontás

Mi az a kavitációs zsírbontás?

 

Fájdalommentes, nem sebészeti és érzéstelenítést sem igénylő eljárás. Egy olyan készülékkel végzik, amely ultrahanghullámokat alkalmazva megrepeszti a zsírsejtek falát, folyóssá teszi a zsírt, amely így könnyedén és természetes úton, a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből.

 

Az eredmény azonnal látványos, de a teljesség érdekében a kezelést többször megismétlik az esetek többségében, és ezen idő alatt folyamatosan jobb eredményeket érnek el.

A kavitációs zsírbontás és a többi ultrahangos alakformáló módszer között az a különbség, hogy

 

a kavitációs módszer kifejezetten alacsony frekvencián működik, és célzottan a zsírsejtek ellen hat.

 

Az eljárás

 

Egy alkalommal egy órás kezelés során meghatározott területen végzik a kezelést: a has területét, a combok elülső és belső vagy hátsó és külső oldalát, a fenék vagy a hát területét tudják kezelni. Ha több testrész is érintett, általánosságban ajánlott egyazon területet három alkalommal kezelni, mielőtt egy másik testrészre áttérnének, így gyorsabban érhető el látványos eredmény.

Az eljárás nem jár fájdalommal, és a legtöbben kényelmesen érzik magukat közben, az egyetlen dolog, amely minimális diszkomfort érzést okozhat, hogy az ultrahangos kezelés egy specifikus zajjal jár – ez azonban semmilyen fizikai sérülést nem okoz, és azonnal megszűnik, amint az applikátor már nem ér a testhez. A kezelés egy kis melegség érzettel is járhat.

 

A kezelések gyakorisága

 

Ez több változótól is függ. Egyrészt attól, hogy mennyi zsírtól szeretnél megszabadulni, másrészt attól is, hogy milyen régóta van zsírfelesleg az adott területen, harmadrészt a zsír tömörségétől… Ha a terhesség után hátramaradt zsírfelesleget szeretnéd eltüntetni, ahhoz átlagosan 3-6 kezelésre van szükség, ha azonban több év alatt felszedett (nem túl sok) súlyfelesleg ellen küzdesz, akkor kétszer-háromszor ennyi kezelés is szükséges lehet. Az eredmények egyazon területen végzett 3-6 kezelést követően már nagyon látványosak lehetnek.

A kezeléseket legsűrűbben háromnaponként célszerű ismételni. És többnyire ajánlott is, mert minél gyakrabban kapsz kezelést, annál gyorsabban és látványosabban mutatkoznak az eredmények. Persze túlzásba sem szabad esni, és az ajánlott pihenőidőt ezért be kell tartani.

 

Akinek ajánlott

 

A leginkább olyan egészséges nőknek és férfiaknak, akik mérsékelten túlsúlyosak, és

 

3-8 kiló súlyfeleslegtől szeretnének szabadulni.

 

Illetve azoknak, akik kemény edzés és a megfelelő étrend betartása mellett sem tudtak bizonyos testtájakon a zsírfeleslegtől megszabadulni – a belső comb, fenék, térdbelső, toka, felkar a gyakran érintett területek.

 

Akinek nem ajánlott

 

Várandós és szoptató anyáknak, azoknak, akiknek fém implantátumuk vagy pacemakerük van, akiket nemrég operáltak, illetve cukorbetegeknek, abnormálisan magas vagy alacsony vérnyomás esetén vagy bármilyen fertőzés esetén nem ajánlott kavitációs zsírbontást végezni. Illetve a kezelés megkezdése előtt minden esetben ajánlott a háziorvos-kezelőorvos véleményét kikérni.

 

Várható eredmények

 

Már az első kezelést követően (azonnal) mérhető eredménynek kell mutatkoznia, amely azonban a legjobb formájában 72 órával a kezelés után jelenik meg. Az eredményeket nagyban befolyásolja a zsír mennyisége és minősége, a nyirokrendszer működése és a hidratáltságod is. Ezért fontos, hogy a kezelés előtti és utáni napokban is sok vizet igyál (majd tartsd meg ezt a szokásod továbbra is, az egészséged támogatandó).

 

Hogy centiméterekben mennyire látványos az eredmény, az egy alkalom után átlagban 2-4 centis csökkenést jelent, a további kezelések során pedig egy-egy alkalom után 1-4 centi mínusz várható.

A kavitációs zsírbontásnak van egy kis feszesítő, formáló hatása a bőrben és az izomszövetekben, így, ha már van egy kis bőrmegereszkedésed a korábbi fogyókúrás próbálkozásokból visszamaradóan, ez az eljárás ebben is segíteni fog. De ha kifejezetten ez volna a célod, a bőrfeszesítésben a hagyományos ultrahangos alakformáló módszerek jóval eredményesebbek.

 

Gyógyulási idő és mellékhatások

 

Az eljárás egyik nagy előnye, amellett, hogy fájdalommentes, a zéró gyógyulási idő.

 

A kezelést sokan egy melegköves masszázshoz hasonlítják, már ami az érzetét jelenti, és akár ebédszünetben is elvégezhető,

 

utána pedig rögtön visszatérhetsz a munkához. Kellemetlen mellékhatások is nagyon ritkán jelentkeznek, ezek közé tartozhat egy kis vörösödés, bőrirritáció, ami azonban néhány óra alatt elmúlik.

Előfordulhat emellett, hogy az energiaszinted kissé megnövekszik, ez a test természetes reakciója lehet a zsír megbolygatása következtében, illetve néhányan megnövekedett szomjasságról számolnak be, és ez egyben meg is könnyíti a sok vízivást, amely a kezeléseket követően nagyon javasolt.

 

Foto: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: