Szépség
Frissítve: 2021.05.04.

Így védekezz az izzadtságfoltok ellen

Semmi se tehet tönkre jobban egy tökéletes ruhát, mint egy izzadtságfolt.  Vagy kettő. A hónaljak alatt. Amíg fel nem emeled a karod, minden rendben, de aztán… Számodra lehet, hogy csak bosszantó, de mások számára sajnos taszító is lehet. Kínos malőr, mutatjuk, mit tehetsz ellene, hogyan előzheted meg.

1. Tudod, mi a különbség?

 

Sokan egy kalap alá veszik a dezodorokat és az izzadásgátlókat, pedig a kettő nem ugyanaz.

 

Az izzadásgátló csökkenti vagy meggátolja az izzadást, a dezodor pedig elfedi vagy megakadályozza az ezzel együtt járó kellemetlen testszagot, amely azért alakul ki, mert a baktériumok felszaporodva lubickolnak az izzadságcseppekben.

 

Ha túlságosan hajlamos vagy a verejtékezésre, jobb, ha izzadásgátlót használsz.  Ám okosabb, ha egy kombinált terméket vásárolsz.

 

2. Szárítsd meg a bőröd

 

Ha el akarod kerülni az izzadtságfoltokat, mielőtt a dezodorhoz nyúlsz, alaposan szárítsd meg a bőröd és a hónaljadat. De ne várj sokáig, mert ha az izzadtságra szóród a dezodort, nem sokat nyersz. Arról is győződj meg, mielőtt öltözködni kezdesz, hogy maga a dezodor is megszáradt-e már, mert különben foltot hagyhat.

 

3. Barátod a babahintőpor

 

Mindent tud. Univerzális. Hagyd megszáradni az izzadásgátlót és hints egy kevés babahintőport a tetejére. Ez segít felszívni a verejtéket és elfedi a szagokat is. Valamint megakadályozza, hogy a ruhán átüssön a nedvesség. Hátránya, hogy amikor öltözködsz, némi hintőpor a ruhádra kerülhet, de ezt óvatosan és könnyen eltávolíthatod.

 

4. Váltogasd a márkát

 

Bután hangzik, de igaz, a tested és a verejtékmirigyeid egy idő után immunissá válnak a megszokott dezodorra, izzadásgátlóra.  Ennek elkerülése végett, ajánlatos félévente egy másik fajtára, márkára váltani.

 

5. Sárga folt ellen

 

Vigyázz, ha sárga folt marad az ingeden vagy blúzodon  a mosás után, akkor inkább térj át az izzadásgátlókról a dezodorra. Utóbbiak nem tartalmaznak alumínium-vegyületeket.  Az izzadásgátlásban szerepet játszó alumínium alapú összetevők ugyanis hajlamosak csúnya és nehezen eltávolítható foltokat hagyni.

 

6. Alkalmakra viselj hónaljvédő tapaszt

 

Miért is ne? Egy blúz alá finoman felhelyezve nem kell izgulnod az izzadságcseppek hatása miatt.

 

A hónaljvédő tapasz nagyszerű alternatíva, bár mindennapos használatra nem ajánlott. 

 

De ha színházba mégy vagy valamely ünnepségre, alkalmi találkozókra, vagy munkát keresel, ez a kis extra védelem megóv az extra kellemetlenségektől.

 

 

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(6)
Pozitív értékelés (6) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: