Szépség
Frissítve: 2016.09.05.

Így lehet fiatalabb a tekinteted

Ráncok, táskák, szarkalábak? Egyik sem győzedelmeskedhet feletted, ha követed az alábbi egyszerű haditervet.

 

Úgy tedd fiatalosabbá a tekinteted.

1. Szerelkezz fel!

 

A megfelelő védelem érdekében nyáron vagy szikrázó téli napsütésben olyan napszemüveget válassz, amely UV 400 jelzéssel ellátott, meg széles keretet, hogy minél többet takarjon és védjen. De még mielőtt feltennéd, ne feledkezz meg a napvédőről: reggel – a legjobb, ha fél órával, mielőtt elindulsz – vigyél fel legalább SPF 30-as, szemre alkalmazandó napkrémet vagy fényvédős szemkörnyékápolót.

 

2. Reggeli antioxidáns

 

Reggel antioxidáns tartalmú szemkrémet használj, mert az segít felvenni a harcot a napsugárzás, illetve a légszennyezés káros hatásaival. A legjobbak közé a kávécseresznye, a zöld tea, az idebenone hatóanyagúak tartoznak. 

 

3. Éjszakára retinolt

 

A retinol az egyetlen összetevő, amely bizonyítottan stimulálja a kollagéntermelést és csökkenti a ráncokat. Olyan krémet vagy szérumot érdemes választani, ami alumíniumtubusban vagy átlátszatlan pumpás-üveges kiszerelésben kapható, mert ezek stabilan és erősen képesek megtartani e hatóanyagot.

 

Tanulmányok szerint a retinol és a K-vitamin kombinációja különösen szépen halványítja a szem alatti sötét karikákat.

 

4. Aludj okosan

 

Éjszakára helyezz egy kispárnát pluszban a fejed alá, mert, ha megemeled alvás közben, azzal megakadályozhatod, hogy a szemkörnyék bevizesedjen, és táskás-ödémás szemekkel ébredj.

 

5. Ne vidd túlzásba a krémezést

 

Nem kell egy tonna krémet a szem köré kenni, éjszakára sem. Ha túl sok kencét használsz, úgy ébredhetsz reggel, hogy a szemed viszket, a szem alatti táskák pedig még puffadtabbak.

 

6. Ráncok ellen bőrfeszesítőt

 

Bár az eredmények nem olyan drámaiak, mint egy ráncfelvarrást követően, ma már kaphatók olyan krémek, amelyekkel figyelemreméltó hatást érhetsz el: a bőröd feszesebbé válik, a ráncaid elhalványulnak.

 

Az argireline, a GABA (gamma-amino-vajsav) és a DMAE (dimetil-amino-etanol) a leghatékonyabb bőrfeszesítő összetevők.

 

7. Primerrel a ráncok ellen

 

Töltsd fel a barázdákat egy szilikontartalmú ráncfeltöltő primer segítségével. A primert közvetlenül a sminkelés előtt kell felvinni, majd ezt követheti az alapozás. Szerepe, hogy egyenletesebbé tegye a bőrt és tartósabbá a sminket.

 

8. Karikák ellen figyelj a színekre

 

Ha a sötét karikák eltüntetése a cél, krémes állagú korrektort válassz. A sárgás alapszínű a megfelelő számodra, ha kékes-lilás árnyalatú karikákkal küzdesz, de ha a szem alatti terület inkább barnás, akkor barackos árnyalatú korrektort válassz.

 

9. Matt smink a táskák ellen

 

Kerüld el a fényes, túl sötét vagy csillogó szemfestéket, ha püffedt szemre sminkelsz. Válassz inkább egy matt árnyalatot, ami kissé sötétebb a bőrszínednél, és vidd fel a szemhéjadra, illetve az alsó pillák tövébe is – így sokkal kevésbé láthatóvá teszed a szem alatti táskákat.

Következő oldal 1
Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: