Szépség
Frissítve: 2017.11.26.

Hogyan távolítsd el könnyedén a körömlakkot?

Mutatunk egy módszert, amivel pofonegyszerűen és kényelmesen szabadulhatsz meg a körömlakktól. Még a glitteres lakkoktól is…

Körömlakklemosás gyorsan.

Divatos és játékos, csillog a tavaszi napfényben, mégis sokunkat visszatart a csillámló szemcsés körömlakk viselésétől, hogy túl macerás és hosszadalmas az eltávolítása. Vagy egyáltalán, a körömlakkozástól is ódzkodunk, mert utáljuk súrolni, sikálni a körmünket a lemosós pamaccsal…

 

Most mutatunk egy trükköt, amivel rendkívül kényelmesen és nagyon egyszerűen lemoshatjuk a lakkot. Ráadásul, nem is kell más hozzá azon kívül, mint amit egyébként is felhasználnánk, csak egy kis alufólia. Közben pedig relaxálhatunk is pár percet.

 

Mit kell tenni hozzá? Szükséged lesz körömlakklemosóra, tíz kisebb vattapamacsra vagy öt félbevágott vattakorongra és tíz kisebb alufóliacsíkra.

 

A lépések a következők:

 

1.  Önts egy kevés körömlakklemosót a vattapamacsra vagy – félkorongra.

 

2. Helyezd a benedvesített részt a körmödre, és nyomogasd kissé rá a vattát.

 

3. Tekerd körbe az ujjadon az alufóliacsíkot. Ez arra szolgál, hogy a helyén tartsa a vattapamacsot.

 

 

4. Ismételd meg a fenti lépéseket a többi ujjadon is.

 

Tipp: nedvesítsd be a lemosóval előre a vattákat, és készítsd elő a fóliacsíkokat is, mert ha az egyik kezeden már minden ujjad fóliás, ezeket a műveleteket nehezebb elvégezni.

 

5. Dőlj hátra, és vár 8-10 percet.

 

6. Miután letelt a várakozási idő, távolítsd el a fóliacsomagot. Először nyomogasd rá egy kicsit a körmödre, majd egy mozdulattal húzd le az egészet.

 

7. Alaposan mosd meg a kezed, töröld szárazra, majd hidratáld. Különösen a körömágy érzékeny bőrének van ilyenkor szüksége extra hidratálásra. Ehhez használhatsz speciális körömágyápoló olajat is, de ugyanolyan hatást érhetsz el, ha egy kis babaolajat vagy olívaolajat keversz a kézkrémedbe.

 

Fotó: blissbeauty.me

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: