Fitnesz
Frissítve: 2016.06.08.

Fogyaszd le a pocakod gyorsabban!

Helyesen táplálkozol, rendszeresen mozogsz, az a fránya kis poci mégis makacsul a helyén marad? Ne keseredj el. Bár célzottan csak a hasat fogyasztani pusztán testmozgással nem lehet, az alábbi tippeket betartva gyorsabban leadhatod azt a kis maradék felesleget. 

Hasizsír fogyasztása.

1. Válts tempót

 

Ha a futást nem végig azonos tempóban végzed, hanem periodikusan váltogatod: erősen rákapcsolsz, majd pihenőt tartasz, azzal felpörgeted az anyagcseréd, és így az a kis felesleg is gyorsabban fog apadni. De ugyanez a helyzet, ha más típusú edzésekben váltasz ütemet, illetve ha váltogatod az intenzívebb és kevésbé megerőltető mozgásformákat.

 

Így a séta-futás vagy a gyaloglás-kocogás-sprint edzések mellett kipróbálhatod például a 45 perces zsírégető taposógép vagy ellipszis tréner edzést váltakozó intenzitással, s az edzések közé úszást is beiktathatsz, továbbá azt is végezheted szakaszosan: alapos bemelegítést követően váltakozó tempójú hosszokat úszva, illetve csak a karokat-lábakat használva, majd laza levezető szakasszal befejezve.

 

2. Eddz egy kicsit hosszabban

 

Ahhoz, hogy a kis pocakot lefaragjuk, csökkentenünk kell a teljes testzsírt, ehhez pedig több kalóriát kell égetnünk. Ha kicsit meghosszabbítjuk az edzés időtartamát, azzal pont ezt érhetjük el: ha például 6-7 km/perces tempóban kocogsz, minden extra 5 perccel átlagosan kb. 45 kalóriát elégethetsz.

 

Ezt olvastad már? Igy válhatsz 8 hét alatt sétálóból futóvá

 

3. Végezz magas térdemeléseket

 

Eddig arról volt szó, hogyan csökkentsd a teljes testzsírod, hogy miután a fölösleg eltűnik, finoman kirajzolódjon az izmos hasad. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan erősítsd meg a hasizmokat. Pihenőnapokon vagy edzés közben váltásként fuss (akár helyben és akár a nappaliban is) magas térdemeléssel.

 

 Ha önálló edzésként végzed, 3-5 perc bemelegítést követően fuss (helyben) magas térdekkel 1 percig, majd pihenj 1 percig (kezdők próbálkozhatnak a 30-30 másodperces periódusokkal). Ismételd meg, ahányszor megy, mondjuk 5-10 alkalommal, s középidőben érdemes egy 2 perces pihenőt is tartanod, illetve itt is fontos: pihenj, ahogyan igényled és amilyen az erőnléted. A levezető nyújtást se felejtsd el, legalább 3-5 percen át.

 

4. Tűzd ki a saját plank challenged

 

Óriási őrületként terjedt a közelmúltban, a közösségi portálokat egyenesen elárasztva és egy hónap alatt a kockás has ígéretét hordozva. Valójában a hídtartás a has és a törzs izmait erősíti intenzíven, tehát, akárcsak az előző tippünk, a has izmosítását tudod elvégezni általa. Amire azonban mindenképpen ügyelni kell: helyes tartással végezd a gyakorlatot, és sokkal inkább a tartásra ügyelj, s ne az időre!

 

Lehet, hogy elsőre 20 másodperc is elég, és később, ahogyan gyakorlod, ebben is, mint minden másban, egyre többet bírsz majd. Az is fontos, hogy ne végezd túl gyakran, és ne terheld túl a szervezeted. Nem biztos, hogy minden nap kell csinálnod, figyelj a tested jelzéseire, és okosan, fokozatosan, tervezetten építsd be ezt is az edzésedbe

Következő oldal 1
Betöltés...
(9)
Pozitív értékelés (9) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: