Szépség
Frissítve: 2018.05.24.

Harc a pattanásokkal

Az akne, vagy más néven a pattanás sokakat érintő bőrprobléma, mely a hiedelemmel ellentétben nem csak a tinédzser korú fiatalokat sújtja. "A kiváltó okok között lehet a túlzott faggyútermelés, vagy a bőr felső rétegeinek elszarusodása, de hasonlóképpen megjelenhetnek a pattanások bakteriális gyulladások és hormonális ingadozások esetében is"- magyarázza Oláh Róbert, a Natics natúrkozmetikai termékcsalád vezető fejlesztője.

A mindennapokban számos olyan helyesnek vélt praktikát alkalmazunk a pattanások kezelésére, amelyek a valóságban többet ártanak, mint használnak. Ilyen tévhit, hogy a szemcsés bőrradírok segítenek az aknék eltüntetésében, holott a túlzottan erős használatuk mikro-sérüléseket is okozhat a bőrön, sőt, elősegíthetik a fertőző pattanások terjedését is.

 

Tévhit, hogy szárítani kell a bőrt, ha pattanásos!

 

- mutat rá a szakértő. Ezzel a hiedelemmel egyszer és mindenkorra le kell számolni, hiszen egy olyan ördögi kört tudunk vele létrehozni, amiben a bőr egyre több és több faggyút fog termelni.

 

"Legyünk önmegtartóztatóak! Bármennyire is hívogatja az ujjbegyünket a pattanás, semmiképpen se essünk neki és nyomkodjuk ki minden áron" –  figyelmeztet rá Oláh Róbert, aki szerint a gyulladáscsökkentő C-vitaminos szérum kiváló segítség lehet nem csak az akné kezelésében, hanem a hegek eltüntetésében is.

 

A szakértő úgy véli, egy helyesen kialakított, minőségi termékeken és hatóanyagokon alapuló arcápolási rutin teljesen megoldhatja, vagy láthatóan javíthat a bőrproblémákon. Így azt javasolja: használjunk hatékony, de kíméletes, kifejezetten a bőrtípusunknak és bőrproblémánknak megfelelő arclemosót illetve tonikot, majd bőrünk állapotának és korának megfelelő szérumot, végül pedig hidratáló fluidot vagy arckrémet.

 

A legfontosabb, hogy olyan hatóanyagokkal csökkentsük a faggyútermelést, amelyek valóban a gyökereknél fogják megoldani a problémát:

 

érdemes olyan termékeket választanunk, amelyben niacinamid, B3 vitamin vagy azelainsav található Azeloglycina formájában.

 

A szakértő  szerint a bőrhámlasztás során kerülnünk kell a mikro-sérüléseket okozó bőrradírokat, helyette alkalmazzunk kémiai savakat tartalmazó készítményeket, amelyekkel egyenletesen tudjuk eltávolítani a bőr elszarusodott felső rétegét. Nyáron fokozottan ügyeljünk a fényvédelemre, hormonális ingadozás, például a hölgyeknél a havi ciklus esetén pedig arcápolási rutinunkat egészítsük ki BHA arclemosóval is.

Következő oldal 1
Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: