Szépség
Frissítve: 2019.07.01.

Fürdőruhatrendek 2019

Idén minden alaktípusra gondoltak a fürdőruha-tervezők. Interjú Zsurka Zsanett divattervező-stylisttal

Az idei fürdőruhatrendekről, színekről, mintákról és anyagokról, valamint arról beszélgettünk a neves styllisttal, hogy milyen praktikák segítenek kiválasztani a legelőnyösebb darabokat.

 

Melyek idén a trendi fürdőruha anyagok?

 

Érdekes módon előkerültek a korábban idejét múltnak tartott bársony és horgolt anyagok. A tervezők előszeretettel alkalmazzák a ráncos szövetet és a fodros anyagokat, valamint az idei év újdonságát, a metálfényű viseletet: aranyat, ezüstöt és szivárványfényűt. Bejöttek a fürdőruha divatba a kiegészítők is, pl. öv, fűző.

 

Van olyan mintázat, ami minden nőnek jól áll?

 

A matrózcsíkok, pöttyök, virág- és levélminták, leopárd, ocelot minták minden alak- és bőrtípushoz jól állnak, habár testalkattól függően nem mindegy, hogy a fürdőruha melyik részén helyezkednek el.

 

Testalkatuk szerint mire figyeljenek oda a nők, hogy a számukra legelőnyösebb fürdőruhát viseljék?

 

Fontos, hogy tudják, hogy milyen alaktípusba tartoznak, ez segít nekik eldönteni, hogy melyik fazon emeli ki az előnyös testrészüket, és takarja el azt, amit nem szeretnének kihangsúlyozni. Sajnos, sok nő nincs tisztában azzal, hogy a testalkatához aránytalanul választott fürdőruha elronthatja az összképet. De van egy jó hírem, idén minden, vagyis az egyenes, körte, alma, fordított háromszög, homokóra alaktípusra is gondoltak a fürdőruha-tervezők, azaz mindenki megtalálhatja a személyiségét leginkább tükröző bikinit.

 

 

Milyen fazon illik az egyenes alkatúaknak?

 

Az egyenes alkatú nőknek jó döntés, ha fodros, pöttyös vagy mintás bikinit választanak. Törekedjenek arra, hogy a fodor, vagy akár a minta a fürdőruha mell-és csípőrészénél legyen, mivel az optikailag kerekíti őket. Amennyiben nem szeretik a fodrot, akkor jó szívvel tanácsolom, hogy egy csillogó anyagú fürdőmelltartót kombináljanak a deréktájon öves fürdőalsóval. Nem fognak mellé akkor sem, ha háromszög alakú felsőrészt vagy éppen cikk-cakkos fürdőruhát vesznek fel.

 

 

Mit ajánlasz a körte alakú nőknek?

 

Számukra a sima, sötét alsórészű és mintás, csíkos felsőrészű, elöl megkötős bikiniket ajánlom. Feldobhatják a felsőrészt, ha extra szabásút vesznek például fodrokkal díszítettet. Jól állnak nekik a nyakba kötős bikini felsők, vagy az idei nagy visszatérők a sportos fazonú fürdőruhák. Viszont kerülniük kell a mintás alsórészt, továbbá a tangát és a magasan felvágott alsót, mivel azok még inkább kiemelik az amúgy is dominánsabb csípőt és lábakat.

 

 

Az alma alakú nők mire figyeljenek fürdőruha-vásárláskor?

 

Nekik mindenképpen hangsúlyozniuk kell a dekoltázsukat, ezért előnyös számukra a vastagpántú, mélykivágású fürdőruha, amely kiemeli a mellüket és keskenyíti a vállukat. Nem lőhetnek mellé, ha egyrészes fazont választanak sötét színekkel. Amennyiben két részes bikinit vesznek, akkor az ötvenes évekből ismert magas derekú alsót válasszák, ami idén kombinálva van a nyolcvanas, kilencvenes évek népszerű sorozatából, a Baywach-ból ismert magas combkivágású szabással. Jól áll nekik a kismama divatból ismert tankini, a fürdőtrikó és sima alsó, illetve az extra magas derekú alsó és hagyományos bikini felső a fatkini.

 

 

Mit vegyenek fel a fordított háromszög alakúak?

 

Számukra előnyösek a V kivágású fürdőruhák, vagy a nyakba kötős bikinik. Idén ez most nagyon divatos. A fordított háromszög alakú nőknek általában dominánsabb a felsőtestük, ezért, hogy ellenpontozzák azt, feldobhatják az alsórészt fodrokkal, mintákkal, pöttyökkel, vagy kiegészítőkkel, mondjuk, övvel. Kétrészes bikini esetén csak olyat vegyenek, ahol az alsórész a mintás, matrózcsíkos, színes, a felsőrész egyszínű.

 

 

És a homokóra alakúak?

 

Nekik van a legnagyobb választási lehetőségük az idei kínálatból. Mivel mind a mellük, mind a fenekük domináns, bátran vehetnek fűzős, magasított derekú fürdőruhákat, matrózcsíkos, színes, pöttyös, mintás, ejtett vállú fodros bikiniket. Ha bevállalósak, akkor felvehetik az idén nagy népszerűségnek örvendő horgolt vagy bársony anyagú bikiniket.

 

 

 

Szerző: Szabó. Zs. Zsófia, 

 

Rajzok: 

Zsurka Zsanett

divattervező, stylist 
FB: https://www.facebook.com/ZsZs-1442397422696911/

E-mail: zsurkazsani@gmail.com

 

 

 

Foto: pixabay.hu

 
Következő oldal 1
Betöltés...
(13)
Pozitív értékelés (13) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: