Étrend
Frissítve: 2017.07.11.

Fogyni akarsz? Kényeztesd az étvágyad

A szervezeted jelzi, ha már jóllakott, az agyad pedig tudja, hogy mennyit kellene enned, ha nem akarod gyarapítani a felesleges kilókat. A kezed azonban gyakran félresöpri a jelzéseket és egy kicsikis csokiért nyúl… Íme, egy rafinált trükk, hogy ne ess a túlevés csapdájába.

Étvágycsökkentő csokoládé.

Emlékszel, gyerekkorodban soha se engedték, hogy ebéd előtt csokit vagy süteményt egyél. Mert akkor ott ülsz majd az asztalnál, turkálod az ételt, és azt nyafogod, nem vagyok éhes… főleg, ha nem fűlik a fogad a második fogáshoz.

 

Hát most ennek vége, de nem azért, mert felnőttél, hanem mert fogyni akarsz vagy legalább is kevesebbet enni.

 

A trükk roppant egyszerű: kényeztesd az étvágyadat, vagyis ebéd előtt törj magadnak egy kis csokit vagy nassolj egy pici bonbont…

 

Egy kis édesség étkezés előtt csillapítja az éhséget vagy el is űzi az étvágyat. Ahhoz épp eléggé, hogy ne fald be az ebédet és ne kérj repetát….

 

Egy kis édesség – szénhidrát - gyorsan csillapítani tudja az éhséget és hamar feltölti a testet energiával, jobb kedvre is derít. Igaz, a jótékony hatása ugyanolyan gyorsan el is múlik - ámde akkor már épp ebédelsz, de már nem farkaséhesen.

 

Ha még vizet is iszol ebéd előtt, kisebb tányérra szeded az adagot, és lassan komótosan étkezel, hogy legyen ideje a szervezetednek visszajeleznie, hogy már épp eleget ettél – garantált a siker.

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: