Alakformálás
Frissítve: 2020.06.02.

Endermológia, a cellulitgyilkos

Műtéti beavatkozás nélkül szabadít meg a narancsbőrtől. Az endermológia azoknak ajánlott, akik mindent megtesznek a gödröcskék eltüntetéséért: fittek, helyesen táplálkoznak, rendszeresen mozognak, a bőrük azonban csak nem akar kisimulni. Mutatjuk, hogyan működik...

 

Endermológia: cellulit elleni kezelés

Mi az az endermológia?
 

Egy cellulit elleni kezelés, amely kifejezetten hatékony a karcsú és fitt nők narancsbőrének halványításában. Az effajta cellulit az esetek többségében nem reagál túlságosan jól a súlycsökkenésre, és a zsírszívás sem képes ezeket a közvetlenül a bőr alatt megbújó zsírrétegeket célba venni – a bőr alatti kötőszövetek megnehezítik, hogy ezzel az eljárással hatékonyan elérjék a felszíni zsírszöveteket.

 

Az endermológiát francia plasztikai sebészek fejlesztették ki, de ma már a világ számos országában alkalmazzák. A módszer lényege, hogy görgők segítségével masszírozzák a problémás területeken a bőr felületét, s egyidejűleg szívó hatást is kifejtenek, ami segít átdolgozni a bőr szerkezetét és eltüntetni a gödröcskéket.

 

Az endermológiás készülék két görgőt tartalmaz, amelyek tehát nyomást fejtenek ki és szívó hatást is gyakorolnak a kezelt területre. A páciens speciális ruhát visel, így a görgők nem érintkeznek közvetlenül a bőrfelülettel.

 

Amikor a görgők találkoznak, szívó hatásuk által összegyűrik az érintett bőrfelületet és összepréselik a bőr alatti zsírsejteket. Az összegyűrt bőrre kifejtett energikus masszázzsal pedig a kötőszövetet lazítják, a kollagénrostokat nyújtják, így teszik egyenletesebbé a bőrfelszínt. A kezelés a vérkeringést is élénkíti az adott testrészen, amely segít a duzzadást, puffadást okozó felgyűlt folyadék eltávolításában is.
 

Hogyan zajlik a kezelés?
 

Egy lipomasszázs kezelés 30-45 percig tart, és az esetek többségében 14-28 kezelésre van szükség az optimális eredmény elérése érdekében. Ahhoz, hogy az eredmény tartós is legyen, utókezelésre van szükség, amelyet havonta érdemes elvégezni. Utókezelés nélkül a narancsbőr visszatér.

 

A kezelés nem jár fájdalommal, leginkább egy mélyszöveti masszázshoz hasonlít, amit a páciensek éreznek közben. Egyfajta intenzívebb dörzsölés érzésével is járhat, de az esetek többségében arról számolnak be az alanyok, hogy a kezelés közben kellemesen el tudnak lazulni, utána pedig energiával feltöltődve érzik magukat.
 

Kinek ajánlott?
 

Ez a kezelési forma a leginkább azoknak ajánlott, akik fittek és 30-45 év közöttiek. Azoknál a pácienseknél, akik nem végeznek rendszeres testmozgást, az eredmények rövid életűnek bizonyulhatnak. Azoknál pedig, akiknek több mint 15 kiló súlyfeleslegük van, nem biztos, hogy hatásos lesz ez a módszer. 

 

A rendszeres testmozgás mellett a vízivás mennyiségének növelése is – különösen a kezelés napjain – szebb eredményhez vezet. A lipomasszázst végzők általában legalább 8 pohár vizet ajánlanak a kezelést megelőző és azt követő napokon is. A legjobb persze, ha ez a mennyiség általánossá válik a hétköznapokon. A legjobb eredmény elérését segíti a megfelelő, egészséges étrend is, mind a kezelés előtt, mind közben és utána is.

 

Az endermológia nem egy súlycsökkentő eljárás, a legjobb eredményt rendszerint azoknál a pácienseknél érik el, akik már az ideális súlytartományukban vannak.
 

Kinek nem ajánlott?
 

Aki nagy túlsúllyal rendelkezik és/vagy nem ügyel az étrendjére és nem sportol rendszeresen, annál valószínű, hogy nem túl látványos és rövid ideig tartó eredményt ér el ez a kezelési forma. Azoknak sem ajánlott belevágni a kezeléssorozatba, akik nem tervezik ezt hosszú távra: nem érdemes pénzt pazarolni egy-két alkalmas kezelésre, hiszen utána a cellulit vissza fog térni. 
 

A kezelés előnyei
 

Az endermológia nem invazív eljárás, azaz nem jár műtéti beavatkozással. A narancsbőr elleni küzdelemben hatékonysága felülmúlja még az invazívabb zsírszívás eredményeit is. Mivel az eljárás során nem hatolnak be a bőrbe, nem áll fenn a kisebesedés vagy az elfertőződés veszélye.

 

Nincs szükség altatásra, érzéstelenítésre és felépülési időre sem. Az előírt kezelési mennyiséget azonban fontos betartani. Az első eredmények rendszerint 6 kezelés után mutatkoznak és egyre szebbé és látványosabbá válnak az ezután következő kezelések során.
 

A kezelés hátrányai
 

A mellékhatások minimálisak: apró horzsolások vagy enyhe fájdalomérzet jelentkezhet a kezelt felületeken. A legtöbben kellemesnek érzik magát a kezelést, bár aki extrémen érzékeny a fájdalomra, ezt a görgős eljárást is kényelmetlennek érezheti.

 

Fotó: slimfitt.hu

Következő oldal 1
Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: