Szépség
Frissítve: 2020.06.02.

A szemkörnyék ápolása

Ha van olyan bőrfelület, amely különösen nagy odafigyelést igényel, az a szemkörnyék – bőrünk itt vékonyabb és kevésbé olajos, vagyis extra hidratálást és ápolást igényel. Nem hiába mondják, hogy a ráncok és szarkalábak megelőzésének legjobb módja, ha már a húszas éveinkben, sőt késő tizenéves korban elkezdünk hidratáló szemkrémet használni. De mit tehetünk még a helyes ápolás érdekében?

A szemkörnyék ápolása.

1. Figyelj az összetevőkre

 

A glicerint és/vagy hialuronsavat tartalmazó készítmények jó választást jelentenek, különösen kezdőknek, mert úgy ápolják a bőrt, hogy nem nehezítik el, nem teszik zsírossá vagy pattanásra hajlamossá.

 

2. Felejtsd el az illatost meg az alkoholost

 

Utóbbi kicsípheti a bőröd, előbbi allergiát lobbanthat fel, ezért érdemes mind az illatanyagokat, mind az alkoholt tartalmazó lemosóktól óvakodni. Különösen, ha érzékeny a bőröd vagy a szemed.

 

3. Légy kíméletes

 

A szemfesték eltávolítása sokszor nem könnyű feladat, különösen, ha vízálló festéket kell lemosnod. Így a legegyszerűbb módszer a dörzsölés. Ez azonban károsíthatja a bőrt és a szempillákat is eltörheti. A következő három lépéssel kiválthatod a dörzsi-módszert, és kíméletesen, mindenféle durvaság és erőlködés nélkül szabadulhatsz meg a szemfestéktől:

 

1. Itass át egy vattakorongot vízálló szemfesték lemosóval. (Használhatsz már eleve nedves, lemosóba áztatott korongokat is, ilyenkor az első lépést megspórolod magadnak.)

 

2. Gyengéden nyomd rá a korongot a csukott szemedre, és lassan számolj el húszig.

 

3. Óvatosan húzogasd végig a korongot felülről lefelé, a szempilláid követve és vigyázva, hogy ne túl erőteljes mozdulatokat használj és ne nyomd rá túl erősen a korongot. Ha egy makacs tusvonalat szeretnél eltávolítani, helyezd rá a korongot (ismételd meg célzottan a tusvonalra koncentrálva a 2. lépést), majd gyengéden simítva töröld le a festéket, az ívet követve.

 

4. Ne használj gyantát

 

A szemöldökgyanta elég durva módszer egy ilyen érzékeny felületen, mint a szemkörnyék, a szőrtelenítéssel járó erőteljes húzkodás, tépkedés elszakíthatja a bőrt, ezért sokkal jobban teszed, ha a csipeszre bízod a dolgot.

 

5. Védd fényvédő krémmel

 

Ma már a szemkörnyék védelmére is megfelelő krémek kaphatók, sőt, sok szemkörnyékápoló is tartalmaz napvédőt.

 

Nemcsak a szem alatti terület, de a szemhéjad is ki van téve a napsugaraknak – minden alkalommal, amikor pislogsz, így ne hagyd ki ezt a területet sem a krémezéskor.

6. Árnyékold le

 

A nagyméretű napszemüvegek nemcsak divatosak, de védelmet is nyújtanak az érzékeny szemkörnyéknek a káros UV-sugárzással szemben. Ráadásul az erős napfényben nem kell hunyorognod, így megelőzik a szemkörnyéki ráncok és szarkalábak kialakulását is.

 

Fotó: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: