Szépség
Frissítve: 2015.12.08.

9 dolog, amit tudnod kell az arckezelésről

Mindenki szereti, ha kényeztetik, és nincs is kellemesebb egy finom, krémes kozmetikai arcmasszázsnál. Ám ez csak egy hedonista ok, amiért felkeressük a kozmetikai szalont: ha arckezelésről van szó, számtalan lehetőség közül választhatsz. Hogy jól dönthess, vedd sorra az alábbi tudnivalókat. 

Arckezelés okosan.

1. Az arcmasszázs nemcsak ellazít, többet is tud annál

 

Egy kényeztető kezelés azért is olyan vonzó, mert miközben könnyedén ellazulhatsz és relaxálhatsz, a bőröd is simábbá és ragyogóbbá válik… De ezt a folyamatot belső változások is kísérik: az arcmasszázs jótékony hatással van a vérkeringésre is, és javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását is.

 

2. Jól fontold meg a kémiai archámlasztást

 

Egy jó kémiai archámlasztás – peeling – csodát képes művelni, egyesek esküsznek rá, mások viszont tartózkodóak, mert számukra nem vált be. Ha korábban előfordult, hogy lassan állt helyre az arcbőröd egyensúlya, vagy hegesedési és pigmentációs (foltosodási) problémával kellett küszködnöd, akkor elképzelhető, hogy ez a bőrmegújítási módszer nem neked való. Kezelés előtt mindenképpen kérd ki egy megbízható szakember véleményét.

 

3. Semmi baj, ha az arckezelést követően kissé kipirosodsz

 

A pirosodás nem feltétlenül annak a jele, hogy valamit nem jól csináltak egy tisztító arckezelés során. A legtöbb esetben, miután a bőröd kicsit megbökdösték, majd táplálóan kényeztették, teljesen természetes, hogy enyhén kipirosodik, csöppet irritálttá válik. Ne használj sminket a nap hátralevő részében, adj egy kis időt, hogy a bőröd levegőzzön, és el is múlik a kis pirosodás.

 

4. Legyél belülről hidratált a kezelés előtt

 

Mivel a hidratálás kulcsfontosságú a szép bőr érdekében, nagyon ajánlott sok-sok vizet fogyasztani a kezelést megelőzően, hogy egészséges fényt adj a bőrödnek, és a kozmetikusnak valódi arcszínedet mutasd.

 

5. Ne a fontos napokra időzítsd

 

Még egy egyszerű tisztító arckezelést sem jó ötlet egy jeles esemény, találkozó napjára időzítened. Ha tökéletes színben akarsz feltűnni aznap, akkor már néhány nappal korábbra foglalj időpontot a kozmetikusodnál, hogy a pirosodás és esetleges bőrirritáció teljesen elmúljon, és ne sminkkel kelljen elfedned a nyomait.

 

6. Figyelj a jó arcmasszázsra

 

Egy jó arckezelés nem lehet teljes megfelelő arcmasszázs nélkül. És a masszázs akkor jó, ha finoman, de mégis hatékonyan képes nyomást gyakorolni az arcod akupresszúrás pontjaira. Ez ugyanis segíthet a ráncok számának csökkentésében, és szinte arcfiatalító műtétnek is beillik, persze, szike nélkül.

 

7. Válassz jó kozmetikát

 

Sok a lehetőség, de a megfelelő szépségszalon kiválasztása éppen olyan lényeges, mint a megfelelő kezelésé. Nagyon fontos, hogy a szalon makulátlanul tiszta legyen, és kezelés közben a vendég igényeinek megfelelően relaxálhasson. Ha bármelyikben hiányt szenved, fordulj sarkon, még egy próbát se tégy.

 

8. Vigyázz a bőrödre!

 

Bármilyen gyakran is jársz kozmetikushoz, otthon sem hanyagolhatod el a bőrápolást. A legjobb eredményt úgy érheted el, ha megfelelő rendszerességgel és a bőrödhöz illő termékeket használod otthon is, legjobb, ha ugyanazt, amit a kozmetikusodnál.

 

9. Ha magad végzed, az is teljesen jó

 

Ha nem engedheted meg magadnak, hogy minden alkalommal felkeresd a kozmetikust, amikor egy szépítő arcmasszázsra vágysz, nyugodtan végezd el magad, akár a konyhában megtalálható bőrtápláló (banán, avokádó, méz…) alapanyagok segítségével – így megspórolod a következő kozmetikai kezelés árát. 

 

(Fotó: shutterstock.com)

Következő oldal 1
Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: