Szépség
Frissítve: 2016.05.10.

Így tüntesd el gyorsan a szem alatti karikákat

Sokunk reggeli mumusa. Nincs, ami fáradtabbá és fakóbbá teheti a megjelenésünket a sötét szem alatti karikáknál. Néha még a legjobb korrektor és megfelelő helyre felvitt highlighter sem képes teljesen eltüntetni a nyomait. Következzenek tehát a gyors trükkök és a hathatós tanácsok, amelyekkel hosszú távon is felveheted a harcot a sötét karikáiddal.

A szem alatti karikák eltüntetése.

Ha a sötét karikák puffadtsággal is társulnak, s ez olyan árnyékot vet a szemed alá, aminek a formája a növekvő holdra emlékeztet, itt az ideje rendet rakni az étrendedben. A legfontosabb, hogy a túl sós ételeket és az alkoholt iktasd ki, így a bőröd megpihenhet – a puffadás pedig eltűnik.

 

1. Polcold fel a fejed

 

Ez a trükk is elsősorban a puffadást előzi meg, mert ha laposan alszol, a folyadék feltelítheti a szemed alatti területet. Egy extra párna éjszakára azonban megoldja ezt a problémát.

 

3. Ne dörzsöld a szemed

 

Ha a cipő dörzsöli a lábad, az sötét foltokat hagy maga után. Ugyanez történik a szemalatti bőrfelülettel is, ha állandóan dörzsölöd a szemed. Sötétebbek lesznek a bőrpigmentjeid, ezt pedig ugye, semmiképp sem akarod. Szóval fejezd be a dörzsölést!

 

4. Használj fényvédő krémet

 

Ha a szemed alatti terület eleve sötétebb, ne adj esélyt arra, hogy az évek múlásával még sötétebbé váljon. Minden nap, akár napos, akár esős, akár havas az idő, használj legalább 30 SPF faktoros napvédő krémet a szemed alatti területen. A napsütés hatására ugyanis sötétebbé válhat a pigmentáció a szemkörnyéki területen, látványosabbá téve a karikáid, ahogyan öregszel.

 

5. Használd a gyűrűsujjad

 

Ha az alapozót, korrektort vagy szemfestéket az ujjaid segítségével viszed fel a bőrödre, használd a gyűrűsujjad, mert az a leggyengébb, és így a leggyengédebb is. Ha pedig kevésbé nyomod rá az ujjad és húzod a bőröd, azt meghálálja.

 

6. Hűsíts teafilterrel

 

Idd meg a reggeli (délutáni) teád, majd a megmaradt filtert meg a párodét is (hogy mindkét szemedre jusson) tedd be a fagyasztóba 10 percig, hogy jól lehűljön. Utána pedig tedd a szemedre, pihenj egy negyed órát, és engedd, hogy a hűs teafilterek megnyugtassák a szemet övező területet, és mérsékeljék a duzzanatokat és az elszíneződéseket.

 

7. Használj retinoidos krémet

 

A retinoidok nagyon jót tesznek a bőrrel, különösen a szemkörnyéki területtel, mert segítenek kiegyenlíteni a színeltéréseket és stimulálják a kollagéntermelést, amely csökkenti a finom ráncok megjelenését. Rendszeres használatukkal a bőr szebbé, ragyogóbbá, egyenletesebbé válik.

 

8. Próbáld ki az orrtisztítást

 

Ha allergia vagy megfázás miatt puffad fel a szemed alatti terület, próbáld meg kitisztítani az orrod, hogy a szemed alatti terület se teljen meg folyadékkal. Az orrmosó neti-kanna egyre népszerűbb e célra, de persze használhatsz orrcseppet, orrsprayt is, csak vigyázz, ne vidd túlzásba.

 

9. Mindig mosd le a szemfestéket

 

Ha nem teszed, azzal irritálod a szemed, és folyadékgyülemlést okozhatsz e területen. Még ha csak egy kis korrektoron és spirálon kívül mást nem is viselsz, ezeket se hagyd magadon alváskor. Mosd le alaposan, majd jöhet a retinoidos krém éjszakára.

 

10. Fagyassz le egy kanalat reggelre

 

Márts két kanalat vízbe, majd azon nyomban zárd a fagyasztóba éjszakára. Reggel nyomd gyengéden a szemedre a domború végüket öt percig. A hideg eltünteti a duzzanatokat és megnyugtatja a bőrt, mielőtt felviszed a sminket.

Következő oldal 1
Betöltés...
(4)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: