Wellness

Wellness

Thai masszázs - mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül

A shiatsuhoz hasonlóan a thai masszázs is energiát szabadít fel a testből azáltal, hogy finom nyomással ingerli a test meghatározott pontjait. A masszázshoz összeszorítás és nyújtás is tartozik – így a vendég nem csupán passzívan fekszik, a terapeuta különböző pozíciókba mozgatja, és végez nyújtó gyakorlatokat. A thai masszázs olyan, mintha jógáznál, csak erőfeszítés nélkül.

Wellness

Mi okozza a kellemetlen leheletet

Nincs is annál rosszabb, mint amikor valaki kéretlenül belemászva a személyes teredbe, vagyis túl közel hajolva nyilvánítja ki mondandóját. Nincs, csak egyvalami: ha bűzös lehelet is társul a nem kívánt közelséghez…

Wellness

Így védekezz az izzadtságfoltok ellen

Semmi se tehet tönkre jobban egy tökéletes ruhát, mint egy izzadtságfolt.  Vagy kettő. A hónaljak alatt. Amíg fel nem emeled a karod, minden rendben, de aztán… Számodra lehet, hogy csak bosszantó, de mások számára sajnos taszító is lehet. Kínos malőr, mutatjuk, mit tehetsz ellene, hogyan előzheted meg.

Wellness

Öt trükk, hogy elegendő vizet igyál

A víz és az egészséges életmód kéz a kézben jár. Kivált, ha ott a kezedben a vizespalack. Mozoghatsz rendszeresen, étkezhetsz egészségesen, vásárolhatsz bőrbarát kozmetikumokat, ám ha nem iszol elég folyadékot, szenvedni fog a tested.

Wellness

10 tipp, hogy fiatalos maradjon a bőröd

Ne csak sóvárogj, tegyél is érte, hogy szép, feszes, fiatalos bőrrel hódíts. A következő szabályok megtartása garantáltan ragyogóbb bőrt és kevesebb ráncot eredményez.

Wellness

Minden, amit tudni akarsz az izzadásról

Néhányunk nemcsak egy-egy forró nyári napon vagy kimerítő edzés közben izzad. Az izzadásnak egyéb okai is lehetnek, s következményük legjobb esetben az, hogy kínosan érezzük magunkat, legrosszabb esetben azonban életünket is veszélyeztetheti.

Wellness

A szaunázás hatása az egészségre

Szaunázás közben kitisztul a fejünk, elfelejthetjük a hétköznapi gondokat. Szebb lesz tőle a bőrünk és erősebb az immunrendszerünk. Most sorra veszünk, milyen jótékony hatásai vannak a meleg levegő – hűs víz kettősének.

Wellness

Az illóolajok előnyei

A levelekből, virágokból, fakérgekből és gyökerekből, gyógynövényekből, fákból kivont illóolajokat már évezredek óta használják a gyógyításban is. A modern világban is egyre fontosabb a szerepük. És otthon sem kell lemondanod róluk.