Szépség

Szépség

Pattanás a testen

Nemcsak az arcon jelenhetnek meg, a pattanások fájdalmas csomóként bukkanhatnak fel a különböző testfelületeken. Most megmutatjuk, hogyan előzheted meg a kialakulásukat, és mit tehetsz ellenük, miután már megjelentek.

Szépség

10 dolog, amit tudnod kell az ekcémáról

Ha ekcémával küzdesz, akkor tudod, milyen kellemetlen érzést okoz a vörös, száraz foltokban folyton viszkető bőr. Mivel az ekcéma kialakulásának számos oka van, és számos a kezelési módja is, ezért fontos, hogy néhány alapvető dolgot megjegyezz annak érdekében, hogy felismerd, milyen típussal állsz szemben, és hogyan érdemes a leginkább kezelni.

 

Szépség

Milyen a jó ajakápoló?

Amit a szádra kensz, annak háromnegyed részét akaratlanul is lenyeled. Okosan teszed, ha egy organikus, természetes ajakápolót választasz. (És soha nem nyalogatod a szád szélét… mert a nyál olyan enzimeket tartalmaz, amelyek kiszárítják a bőrt. Az ajakápoló pedig megnyugtatja.) 

Szépség

24 tipp a tiszta és szép arcbőrért

Akár kamaszkori pattanásokkal, akár akné után maradt hegekkel s akár csak kósza mitesszerekkel küzdünk, mindannyiunknak jól jön egy kis segítség, hogy szép és tiszta arcbőrrel tudjunk ragyogni.

Szépség

Makacs és káros tévhitek a hajápolásról

Július 22. Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja. A magyar hagyomány szerint, Magdolna napján vágni kell a lányok hajából, hogy szép hosszúra nőjön.

Szépség

Hogyan ápold az érzékeny bőrt

Elég egy rosszul megválasztott arcápoló készítmény vagy egy szeles, csípős időjárás, és a bőr máris elkezd csípni, égni, viszketni, majd hámlani. Az érzékeny bőr ezért különleges odafigyelést és ápolást igényel. Mutatjuk, hogyan.

Szépség

7 dolog, amit nem tudtál a szódabikarbónáról

A különböző márkás kozmetikumok olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek hosszú távon károsak lehetnek a bőröd egészségére. Használj inkább szódabikarbónát helyettük. Megmutatjuk, hogyan.

Szépség

10 dolog, amit tudnod kell a peelingről

Mivel egy esztendő alatt bőrünk különféle változásokon megy át – alkalmazkodva az évszakok körforgásához –, hogy makulátlanul sima legyen egész évben, el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Ehhez adunk peeling tippeket.