Lélek

Lélek

6 tipp, hogyan ünnepeld meg a Valentin-napot

Az angolszász országokban a Valentin-nap sokszor még stresszesebb, mint a Karácsony. Ha úgy döntesz, hogy megtartod a szerelem ünnepét, csináld úgy, hogy ne a külsőségekről szóljon, és ne torkolljon veszekedésbe. 

Lélek

Írd le a neved, megmondom, ki vagy

Ha ezt a mondatot hallod bárkitől is, szaladj, de legalábbis ne hidd el, hogy személyiséged zegzugait képes lesz feltárni. No persze, azért van igazság a dologban, sőt, a kínaiak sok ezer évvel ezelőtt még ezt is fokozni tudták a „húzz egy vonalat, és megmondom ki vagy” játékkal. 

Lélek

Déja vu… avagy lehet, hogy ezt már olvastam?

Ismerjük az érzést. Már jártunk itt, már láttuk, hallottuk, megtettük egyszer pontosan ugyanezt… A tudatunk azonban figyelmeztet: nem történhetett meg. De miért is jön létre a déja vu? Mitől és hogyan alakul ki?

 

Lélek

Miért nézzük meg minden karácsonykor az Igazából szerelmet?

A Reszkessetek, betörőket… Bridget Jones naplóját… Miért nézzük meg újra (és újra, aztán újra) kedvenc sorozatunk epizódjait? Még akkor is, mikor már betéve tudjuk a film vagy sorozat teljes szövegét? Íme, a tudományos magyarázat.

Lélek

Az alacsony férfiak jobb partnerek

Még egy ok arra, hogy ne különböztess meg senkit a magassága miatt.  

Lélek

A piszkos tizenkettő

Kik alkotják a Sötét Triádot? Azok, akik elvárják a csodálatot és a különleges bánásmódot (más néven a 1. narcisztikusak), azok, akik abszolút érzéketlenek és kegyetlenek másokkal szemben (más néven a 2. pszichopaták), és azok, akik aktívan manipulálnak másokat, akár szükség lenne rá, akár nem (más néven a 3. machiavellisták).

Lélek

Nem öl meg a boldogtalanság

Íme, egy jó hír a boldogtalanságról. Egy új kutatás szerint a boldogtalanság önmagában nem okozza senki idő előtti halálát.

Lélek

Árulkodó jelek: lehet, hogy narcisztikus a párod? Vagy a barátnőd?

Először úgy érzed, különleges vagy, és megtaláltad azt az embert, aki igazán értékelni tud. Majd hirtelen, minden előzmény nélkül mellőzötté válsz… Vigyázz, lehet, hogy egy narcisztikus emberrel hozott össze a sors.