Lélek

Lélek

Miért nézzük meg minden karácsonykor az Igazából szerelmet?

A Reszkessetek, betörőket… Bridget Jones naplóját… Miért nézzük meg újra (és újra, aztán újra) kedvenc sorozatunk epizódjait? Még akkor is, mikor már betéve tudjuk a film vagy sorozat teljes szövegét? Íme, a tudományos magyarázat.

Lélek

Az alacsony férfiak jobb partnerek

Még egy ok arra, hogy ne különböztess meg senkit a magassága miatt.  

Lélek

A piszkos tizenkettő

Kik alkotják a Sötét Triádot? Azok, akik elvárják a csodálatot és a különleges bánásmódot (más néven a 1. narcisztikusak), azok, akik abszolút érzéketlenek és kegyetlenek másokkal szemben (más néven a 2. pszichopaták), és azok, akik aktívan manipulálnak másokat, akár szükség lenne rá, akár nem (más néven a 3. machiavellisták).

Lélek

A csókolózás csökkenti az allergiás reakciókat

Bár IgNobel díjat kapott egy japán és két szlovák orvos ezért a felfedezésért - attól még igazuk lehet. Az effajta svindli felfedezések előbb megnevettetik, aztán elgondolkodtatják az embert. 

Lélek

Nem öl meg a boldogtalanság

Íme, egy jó hír a boldogtalanságról. Egy új kutatás szerint a boldogtalanság önmagában nem okozza senki idő előtti halálát.

Lélek

Árulkodó jelek: lehet, hogy narcisztikus a párod? Vagy a barátnőd?

Először úgy érzed, különleges vagy, és megtaláltad azt az embert, aki igazán értékelni tud. Majd hirtelen, minden előzmény nélkül mellőzötté válsz… Vigyázz, lehet, hogy egy narcisztikus emberrel hozott össze a sors.

Lélek

Amit eddig is sejtettünk: a rágógumi tényleg enyhíti a stresszt

Három percnyi rágógumizás jelentősen csökkenti a stressz hormonokat. 

Lélek

Egyszerű módszer: hogyan teszteld, pszichopata-e a párod

Lehet, fogalmad sincs, hogy egy pszichopatával hozott össze a szombat esti buli, pedig olyan kedves volt és elbűvölő…  Szeretnéd tudni, ugye,  és elkerülni, hogy pont egy pszichopatával bonyolódj mélyebb kapcsolatba?