Lélek

Lélek

A magány károsítja az egészséget

Nem is akárhogy. Egy új kutatás szerint még rosszabb is lehet, mintha kihagynád az edzést és szemét kaján élnél…

Lélek

Ne aggódj! Vagyis aggódj jól! Szorongáscsökkentő tippek

Stresszes az életünk. Nap mint nap aggódunk. Ám előfordul, hogy azért nem sikerül egy stresszhullámot legyőznünk, mert valójában a saját csapdánkba estünk és saját magunk ellenségeként viselkedünk…

Lélek

Hallgass a megérzéseidre! Vagy mégsem?

Mikor jó, ha az ösztöneidre hallgatsz, és mikor jobb, ha nem bízol a megérzéseidben? Ha egy sokrétű helyzetben kell összetett döntést hoznod, nem biztos, hogy bízhatsz a belső sugallatokban.

Lélek

Hogyan ismerd fel, ha a pasid csak színleli, hogy erős?

Persze, nem elsősorban fizikailag. Hanem mentálisan. Mert óriási különbség van aközött, hogy minden rendben van a testi-lelki világában, vagy ez csupán a látszat: eljátssza, hogy jól van, ám valójában belül küszködik. Utóbbi akár meg is betegítheti.

Lélek

8 tipp, hogyan éld túl a szakítást

Egy kapcsolat vége, legyen szó akár csak egy rövid életű cyber szerelemről vagy némi extrákkal fűszerezett barátságról, rendszerint még akkor is fájdalmas, ha mi mondtunk rá a végén nemet. Nem is beszélve egy hosszú távú kapcsolatról vagy első szerelemről… De túl kell élni. Segítünk, hogyan.

 

Lélek

A káromkodás egészséges – és még fogyni is lehet tőle?

Enyhíti a fájdalomérzetet, ha káromkodsz, és segítségével jobban bírod az edzést is. Mutatjuk, hogyan szitkozódj egészségesen.

Lélek

A nevetés kilenc formája

A nevetés összeköt minket. Ha moziban vagy baráti társasággal nézünk vígjátékot, többször és nagyobbakat nevetünk, mint ha egyedül tesszük ezt. Ám akkor is nevetünk, ha idegesek vagyunk, ha a stresszt akarjuk csökkenteni, sőt, ha kigúnyolunk valakit… Íme, a nevetés 9 jellegzetes formája.

Lélek

Hopp, ezt tudtad? Az ellentétek nem is vonzzák egymást

Sőt, leginkább saját magunkhoz hasonló partnert keresünk, mintha titokban mindannyian arra vágynánk, hogy önmagunkkal randevúzhassunk…