Fitnesz

Fitnesz

Fuss, hogy utolérd magad - XVIII.

Gy. Szabó Csilla blogja - Nyújtás ügyben továbbra is teljesen el vagyok veszve. Elengedhetetlen vagy káros, előtte vagy utána, aznap vagy másnap, sokszor vagy ritkábban? Ahány edző, gyógytornász, sporttárs, annyi különböző vélemény. Fogalmam sincs, kire is hallgassak, ezért úgy döntöttem, megpróbálok a saját tapasztalataim alapján boldogulni.

Fitnesz

7 edzés tipp, ha nincs időd edzeni

Egy tökéletes világban minden nap legalább egy szabad órád volna kifejezetten a tested átmozgatására. A valóságban azonban sokszor fogalmad sincs, hogyan illeszd be az edzést a munka, a család és az otthonod feladatai közé. Az alábbi tippek jól jönnek, ha rohanásban vagy.

Fitnesz

Fuss, hogy utolérd magad…amikor megszédültem

Gy. Szabó Csilla blogja - Néhány héttel ezelőtt, az egyik lány megszédült a termi edzésen. Mostanában csatlakozott csak a csoporthoz, nincs különösebb állóképessége még, s az edzők nyomban arról faggatták, mit evett korábban, s evett-e egyáltalán valamit… A szédülés néhány nappal később engem is utolért.

Fitnesz

Intő jelek: hagyd ki az edzést. Ez már nem csak egy kis izomláz…

Ha nem figyelsz oda a tested árulkodó jeleire, ha túlhajtod magad, azzal a sérülést kockáztatod. Mutatjuk, mire ügyelj, hogy észrevedd, a szervezetednek ma pihenésre van szüksége, és nem edzésre… 

Fitnesz

Fuss, hogy utolérd magad - XVI.

Gy. Szabó Csilla blogja - Hányadik újrakezdés is volt ez? Már nem is számolom. A sokadik. De mit számít ez most, amikor végre újra futhatok? Óvatosabban, mint korábban bármikor, figyelve a testem minden jelzésére, de talán ismét "sínen" vagyok.

Fitnesz

Fuss, hogy utolérd magad - XV.

Gy. Szabó Csilla blogja - Hogyha zuhany, hát persze, hogy jéghideg! Most már tudom, ez is alap egy futó számára, még ha csak egy olyan amatőrről is van szó, mint amilyen én vagyok. Mivel a sérülésem miatt a talpamat eddig is naponta többször fagyasztottam hűthető jégakkukkal, az első lépés nem is volt olyan nehéz. De csak az első! 

Fitnesz

Fuss, hogy utolérd magad - XIV.

Gy. Szabó Csilla blogja -  Fiatal koromban elviselhetetlenül hosszúnak tűnt minden perc, amikor arra kényszerültem, hogy nyugodtan leüljek, és egy fontosabb eseményre vagy időszakra visszatekintve összegezzem a tapasztalataimat. A hátam közepére kívántam ezeket a kikerülhetetlen pillanatokat. Aztán negyven felé fordul a kocka. 

Fitnesz

Micsoda!? Zumbaporszívó!

Zumba Roomba, avagy táncold körbe a lakást takarítás közben.

Nincs több mentség. Ha eddig azért nem zumbáztál, mert a házimunka töltötte ki a szabadidődet, amit a sportra szánhattál volna, akkor ezentúl ez már nem lehet akadály.