Fitnesz

Fitnesz

Hogyan lehet egy zumbáscsajt elrabolni?

A zumbához nem kell különleges viselet vagy egyenruha. Amilyen sokszínű maga a tánc-edzésprogram, olyan sokféle öltözék lehet alkalmas arra, hogy kényelmesen (s ha szeretnénk, divatosan) táncoljuk végig az edzéseket. 

Fitnesz

Maraton. Fuss, hogy utolérd magad... 7.

Gy. Szabó Csilla blogja - Első maratonra Brüsszelt kiszemelni, nem túl bölcs döntés. Nemcsak azt a bizonyos 42 kilométert kell legyűrni, de a jelentős szintkülönbségekkel is meg kell birkózni.

 

Fitnesz

Maraton. Fuss, hogy utolérd magad...6.

Gy. Szabó Csilla blogja - Mint egy rozzant Trabant, úgy zakatoltam be a gyógytornász rendelőjébe a nagy futásom másnapján, s végül csili-vili Ferrariként távoztam. Gondolatban. Szinte minden mozdulat fájt, így igencsak meglepett, hogy a diagnózis ennyire biztató volt. 

Fitnesz

Maraton. Fuss, hogy utolérd magad... 5.

Gy. Szabó Csilla blogja - Három éven keresztül sikerült ellenállnom a divatnak, hogy zenével a fülemben fussak. Az elején nem volt hozzá felszerelésem, később pedig megrögzötten követtem megszokott napi rutinomat. Ahogy az útvonalamon, úgy ezen sem voltam hajlandó változtatni. A kényszer azonban önfejűségemnél is nagyobb úr. 

Fitnesz

Maraton. Fuss, hogy utolérd magad... 4.

Gy. Szabó Csilla blogja - 1:55:28. Nem is értem minek futottam végig 20 kilométert, ha a rajtszámomban (1 14 14) már jóval előtte, pontosan benne volt a későbbi eredményem? Ha kétszer egymás után összeadom az egyet és a négyet megvannak a percek: 1:55. Ha ezután ugyanezt teszem a tizennéggyel, megkapom a másodperceket: 1:55:28. Mire a végére értem, leesett az állam. Ugye mondtam már, hogy nem hiszek a véletlenekben?

Fitnesz

Egy amerikai zumbasztár titkai – interjú María Browninggal

Öt évvel ezelőtt találkoztam először María Browninggal, a zumba program tanárképző (ZES) csapatának egyik jól ismert tagjával, amikor részt vettem egy kurzusán Tennesseben. Dinamikus és karizmatikus egyénisége egyből megmutatkozott, ahogy a színpadon táncolni kezdett. Olyan magabiztos és elragadó volt, hogy nem tudtuk róla levenni a szemünket. 

Fitnesz

Maraton. Fuss, hogy utolérd magad... 3.

Gy. Szabó Csilla blogja - 11414. A rajtszám, amelyet a véletlen az idei brüsszeli 20 kilométerre rendelt, benne kétszer is Zsombor szerencseszáma, a 14-es. Mi ez, ha nem égi jel? Kevesebb, mint két hét leforgása alatt ugrottam egy duplát, s a húsz már követte is a tízet. 

Fitnesz

Hogyan segít az úszás a fogyásban?

Az úszás megmozgatja testünk legfontosabb izomcsoportjait, így képes az egész testet formálni és segít a abban, hogy a felesleges kilóktól megszabaduljunk. Ám itt is fontos a fokozatosság, s hogy mindenki a saját teherbíró képességének megfelelően rója a hosszokat.