Étrend

Étrend

A böjtölés meghosszabbíthatja az életed

De nagyon nem mindegy, mit eszel, mennyi ideig böjtölsz, és pontosan hogyan csinálod. Egy új kutatás most irányt mutat, miként lehet úgy böjtölni, hogy az kifejezetten egészséges legyen.

Étrend

Csiribí-csiribá…flavonoidok!

Egyél sok pirosat! Nemcsak egészséges, de fogyni is tudsz tőle…Hogyan segítenek a piros-vörös-lila zöldségek és gyümölcsök? A flavonoidok a varázsszó. De mik azok a flavonoidok és miként hatnak?

 

Étrend

Tök fölösleges a reggeli kávézás?

Nemcsak a koffeintartalma miatt szeretjük a kávét, hanem telt íze és csábító aromája miatt is. A megfelelő időben fogyasztott kis mennyiségű koffein éberebbé tesz, serkenti a memóriát, javítja a koncentrációt is. Ám, ha többet fogyasztunk a kelleténél, megfájdulhat a fejünk, idegessé és álmatlanná válhatunk.  A jó órákban fogyasztott koffein azonban jótékonyan hat.

Étrend

Azt eszed, amire gondolsz

Én gyümölcs-evő, zöldség-kedvelő, saláta-csipegető, chip-gyűlölő vagyok - szépen hangzik, nem igaz? Egy friss tanulmány bizonyítékot is szolgáltat ahhoz, hogy ha elhiszed, hogy helyesen fogsz táplálkozni és fogyni fogsz, akkor az segít abban, hogy ez így is történjen…

Étrend

12 dolog, amit megeszel, és fáradtnak látszol tőle

A friss és üde megjelenés és közérzet érdekében okosabb, ha kerülsz bizonyos ételeket. Mutatjuk, miből érdemes kevesebbet enni, hogy a nagyon hosszúra nyúlt tegnapok után is szebb legyen az ébredésed.

Étrend

Tiszta konyhában könnyebb fogyni

Nem is gondoltad volna, hogy a rendetlen konyha hízáshoz vezethet? Pedig nagyon is számít, milyen állapotban van éppen a környezeted, ahol eszel.

Étrend

Ne egyél késő este. A 12 órás szabály

Tényleg hizlal, ha este eszel? 6 óra után már egy falatot se? Vagy 8 óra után? Hogy is van ez?

Étrend

Fuss, hogy utolérd magad - VI.

Gy. Szabó Csilla blogja - A brüsszeli húsz kilométeres futáson úgy érzem, túlléptem saját határaimon, amit tudtam, kiadtam magamból. Bizonyára ez volt az oka, hogy a befutó után hirtelen szelesre és esősre váltott időben alaposan megfáztam. Két napra rá pedig mindezt megkoronáztam egy hatalmas eséssel!