Cikkek

Lélek

Szinek és szobák I. Ne bízd a véletlenre...

A színek nem csak dekorációs elemek. Személyiségünk kifejezésén és a szoba stílusán túl pozitív vagy negatív erőkkel is hatnak ránk. Mindezt érdemes figyelembe venni a megfelelő szín kiválasztása előtt.

Lélek

Színek és szobák II. Hogyan válassz szakembert

Nem egyszerű, ha az életünkben, otthonukban hirtelen idegenek jelennek meg - még akkor se, ha mesteremberekről van szó. Az pedig végképp bosszantó, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, és nem tudjuk, hogyan kezeljük a problémás szituációkat. Pár tanács, hogyan oldjuk meg a kényes helyzeteket, ha szobafestővel dolgoztatunk.

Lélek

7 + 1 kérdés az első szex előtt

A szex a legintimebb közelség, önmagad feltárása és átadása. Az első szexuális együttlét pedig mindig ismeretlen és izgalmas. Természetes hát, ha előtte szeretnél a partneredről minél többet megtudni – ezért ne légy félénk, kérdezz bátran. Mutatjuk azt a 7 kérdést, amire választ kell kapnod – még az együttlét előtt. De vigyázz, nehogy kínvallatássá alakítsd át az első randevúkat.

Szépség

Túl gyorsan töredezik hajad, frissen mosva is fakó és fénytelen?

Lehet, hogy a hajmosás az oka. Ha hetente vagy netán naponta mosod is a hajad, nem biztos, hogy a helyes technikát alkalmazod. Következő tippjeink segítenek, hogyan végezd helyesen a hajmosást a ragyogóan fénylő hajkoronáért.

Lélek

Így vedd észre, hogy veszélyben vagy az utcán

"Nem lehet eleget beszélni az önvédelem fontosságáról" - vallja Kovács Ildikó női önvédelmi oktató, aki szerint az utcai támadások esetében a megelőzés akár életeket is menthet. Számos jel van ugyanis, amit észrevehetünk még a baj megtörténte előtt, ha pedig nyitott szemmel járunk és felkészültek vagyunk, elkerülhetjük azt, hogy áldozattá váljunk.

Szépség

A kiegyensúlyozott tinikor az egészséges arcbőrnél kezdődik

A serdülőkorba lépve a fiatalok nagy részénél bőrproblémák merülnek fel. A zsíros, pattanásos arcbőr látványa és a szélmalomharc a túlzott faggyútermelés ellen lelkileg nagyon megterhelő egy fiatal számára.

Szépség

11 dolog, amit tudnod kell a narancsbőrről

Akár óriási küzdelmet folytatsz a cellulittal, akár csak folyamatos óvintézkedéseket teszel, hogy ne legyen szembetűnő, van néhány dolog, amit nem árt, ha tudsz, ha a feszes bőr elérése és hosszú távú megtartása a célod.

Wellness

Dúlával szülni

Szüléskor a kismamák sokszor érzik úgy, hogy kiszolgáltatottak. Az orvosok, szülésznők gyakran túlterheltek, nem kapnak tőlük mindenre kiterjedő tájékoztatást. Milyen jó is lenne olyankor egy tapasztalt asszonytársi segítő, aki már maga is szült, így értőn támogathatja, bátoríthatja a kismamát. Ezt a szerepet vállalja magára a dúla. Arról, hogy mi a szerepe, Nagy-Majoros Zsanettet kérdeztem. Maga is gyakorló dúla, és két gyermeke mellé szeptemberre várja a harmadik babáját.