Étrend
Frissítve: 2016.09.07.

Zseniális kenyérpuhító trükk

Mutatunk egy egyszerű trükköt, amivel a kiszáradt kenyeret frissé varázsolhatjuk.

 

Nincs itthon kenyér? Lehetetlen. Na de száraz!

 

Biztos mindenki járt már úgy, hogy megvett egy egész kenyeret, majd 1-2 szelet elfogyasztása után a felesleges pékáru pár nap alatt kőkeménnyé száradt, és végül a kukában landolt. Ez a pazarlás elkerülhető. Mutatjuk, hogyan.

 

1. lépés:

 

Tartsuk folyó víz alá a száraz kenyeret addig, amíg jól átvizesedik. Arra vigyázzunk, hogy a kéreg vágott részét ne áztassuk túl.

 

2. lépés:

 

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a következő lépés: a sütés.

 

Állítsuk a sütőt 150- 160 C fokra. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a vizes kenyeret, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 6- 12 percig. A szükséges sütési idő néhány perccel nőhet, attól függően, hogy mennyire vizes a pékárunk.  A hő hatására a sütőben gőzzel telítődik a levegő, ami rehidratálja a kiszáradt tésztát. Így a kenyérbél visszanyeri szivacsos, rugalmas szerkezetét.

 

Érdemes kipróbálni ezt a technikát, mert a végeredmény: frissen sült kenyeret vehetünk ki a sütőből. 

 

Málik Mónika

 

Fotó: pixabay.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: