Lélek
Frissítve: 2017.02.09.

Valentin-nap: Legyen élmény az ajándék

Nem a csokoládé és a plüss szív, hanem a közösen megélt szép pillanatok teszik romantikussá a Valentin-napot. Tippjeink segítenek, hogyan ajándékozzunk élményt a szerelmesek ünnepén.

A tökéletes romantikus élmény az érzelmeinkre hat. Olykor szenvedélyes, olykor nevetős, és mindig regénybe illő… Eredetileg erről szólna a Valentin-nap is. Legyen egy nap, amikor a párok csak egymásra figyelnek, elmélyíthetik a szerelmüket vagy csak egyáltalán, átadják magukat az érzésnek, milyen jó szeretni valakit.

 

Nem az ajándék a lényeg, legalábbis nem az ajándéktárgyak, hanem az, hogy őszintén, a másikat kedvesen meglepve fejezzük ki az érzelmeinket, éreztetve a párunkkal, hogy mennyire fontos nekünk.

 

1. Különleges és szívhez szóló ajándékötletek

 

„Elég egy apró figyelmesség is – mondja Sashalmi Attila, a Meglepkék.hu ügyvezetője. – Egy szerenád, egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi a napot kedvesünk számára. Még tovább fokozhatjuk az élményt, ha megrendezzük a dolgot. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet a párunk munkahelyére. Amikor ő kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”

 

Csak egy kis kreativitás kell hozzá.

 

A szerelmes üzenetek – bárhová is rejtjük azokat – mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. 

 

Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a párunknak vagy a párunkról szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy szerelmes mondat is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe vagy a tárcába csúsztatunk…

 

Ha valaki nagyobb meglepetést szeretne, akár egy óriási ponyván is átnyújthatja szerelmi vallomását, kifeszítve a szemközti irodaház oldalára vagy akár egy felüljáróra, ahol kedvese a dugóban szokott rostokolni. Nagyszerű ötlet ez akkor is, ha minden Valentin-napi meglepetés között is a legromantikusabbra készülünk: a lánykérésre.

 

2. Ha Valentin-nap a nagy nap

 

Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fogunk. Tegyük emlékezetessé ezt a napot. Persze, nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen. Ám ha úgy gondol az egészre, mint egy izgalmas és felejthetetlen közös élményre szíve hölgyével, máris más megvilágításba kerülnek a dolgok.

 

„A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondja Sashalmi Attila.

 

Aki úgy érzi, hogy nincs ötlete, ideje, bátorsága egy meglepetés megszervezéséhez, szakértők segítségét is igénybe veheti,

akik akár mindent elvégeznek helyette – az élményajándék igazi iparággá nőtte ki magát az elmúlt években.

 

Egy jó tanács azoknak, akik különleges meglepetéssel készülnek: „Vigyázni kell, ne buktassuk le magunkat például azzal, hogy túlidegeskedjük a dolgot. Sokszor ez a legnehezebb. Ilyenkor érdemes füllenteni valamit, ami megmagyarázza a szokatlan viselkedésünket. Mondhatjuk például, hogy problémáink vannak a munkahelyen, és ezért vagyunk kicsit feszültek” – javasolja Sashalmi Attila.

 

3. Ha Ő nem szeretné megünnepelni…

 

Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak a Valentin-naptól. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi szerezhetünk meglepetést neki, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos. Cserébe viszont nem várunk semmit. Legfeljebb egy ölelést.

 

Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami, amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.

 

Legyen szó akár egy romantikus vacsoráról, akár egy Valentin-napi lánykérésről, az odafigyelés a legfontosabb, és hogy élvezzük az együttlét örömét. Mert azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a jeles napokat. Sőt, a szürke hétköznapokat is.

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: