Szépség
Frissítve: 2017.03.15.

Tagadj le 10 évet – egyszerű, de nagyszerű trükkökkel

Fiatalodni nem csak a szike és az ultramodern kozmetikai kezelések segítségével lehet. Sőt, a ránctalanító krémek használatán túl is tehetsz érte. Bárhol és bármikor bevethető trükkjeinket ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szeretne 10 évvel fiatalabbnak látszani.

Fiatalító trükkök.

1. Világosítsd és dúsítsd a hajad

 

Trükk: aranyos-világos árnyalatok és volumennövelő hajformázók

 

A szőkéket fiatalabbnak tartják, a világos haj szorosan összekapcsolódik a fiatalság fogalmával – ennek evolúciós alapja, hogy a világos haj, ahogyan idősödünk, bebarnul, így a (természetes) szőke hajúak leginkább a fiatalok között keresendők. Persze, nem mindenkinek áll jól a szőke. Sebaj, ez esetben törekedj a minél dúsabb hajkoronára: a hajszálak ugyanis elvékonyodnak az évek során, ám a dúsabb haj fiatalosabb külsőt eredményez. S ha már nem természetesen dús, a megfelelő készítményekkel elérhetjük a kívánt hatást.

 

Tedd: Az ombrét felváltó új trend a babafény: nagyon-nagyon vékony, balayage stílusban kézzel festett világos csíkokkal, amelynek eredményeként természetesnek tűnő szőke árnyalatokban pompázhat a frizurád. Ráadásul az igazán vékony festésnek köszönhetően a lenövés sem lesz olyan látványos. A dúsítást pedig ma már nagyszerű készítményekkel megoldhatod: többek között a Pantene és a L'Oréal is használ olyan termékeket, amelyek belülről vastagítják és teszik dúsabbá a hajad, s hosszú távú használatukkal megerősítik a hajszálakat. A hosszú és félhosszú hajat pedig sokkal dúsabbnak mutatja, ha egyenes helyett hullámosan viseled.

 

Ne tedd: Bár nem mindenkinek áll jól a világos haj, az éjfekete még kevesebbeknek, különösen idősebb korban, mert nagyon ki tudja emelni a ráncocskákat és az apróbb bőrhibákat is. Így, ha sötét hajad van, próbálkozz inkább a barna hideg vagy meleg – hozzád illő – árnyalataival.

 

 

2. Díszítsd fel a kezed

 

Trükk: gyűrűk és körömlakk klasszikus színekben 

 

Ha körömlakkot viselsz, a kezed sokkal fiatalabbnak látszik – ezt az állítást tudományos kísérletek is megerősítik. Az egyik vizsgálatban azt találták, hogy a résztvevők jóval fiatalabbnak ítélték azokat a személyeket, akiknek keze gondosan manikűrözve volt, amikor kizárólag a kezekről készített fotókat kellett megítélniük. Sőt, a gyűrűt viselő kezek tulajdonosait is fiatalabbnak gondolták.

 

Tedd: A vörös, a pink árnyalatai és a pasztell árnyalatok időtlenek és a bőrtónusnak megfelelő árnyalatban mindenkinek jól állnak. Ne feledd a megfelelő hidratálást sem: a száraz és igénybevett bőr sokkal jobban ráncosodik és idősebbnek is látszik.

 

Ne tedd: Tartózkodj a manapság oly divatos, ám sápasztó szürkés bézs árnyalatoktól, a military zöldtől és a nagyon sötét feketés, szürkés, kékes árnyalatoktól – ezek ugyanis öregítenek.

 

 

3. Használj fiatalos illatokat

 

Trükk: grapefruit-alapú parfüm

 

Az illatunk is hatással van arra, mennyi idősnek látszunk. Egy kísérlet során a grapefruit illatot viselő nőket átlagosan koruknál 7 évvel fiatalabbnak ítélték a férfiak.

 

Tedd: Ha szereted az intenzív grapefruit illatot, a Jo Malone Grapefruit és a Fresh Hesperides Grapefruit parfümök jó választásnak tűnnek. Ám ha inkább visszafogottabb, finomabb formában viselnéd, a Tocca Cleopatra vagy Marc Jacobs Daisy Dream illata remek alternatíva. 

 

Ne tedd: vaníliás illatot csak akkor viselj, ha nagyon karcsú alkat vagy – egy kísérletben ugyanis súlyosabbnak és teltebbnek ítélték az ilyen illatú hölgyeket.

 

4. Legyen szép a mosolyod

 

Trükk: fogfehérítés

 

Minél idősebbek vagyunk, és minél több sötét színű étel és italt (kávé, vörösbor, csokoládé és társai) fogyasztunk, annál sárgásabbá válnak a fogaink is. A csillogóan fehér fogak azonban fiatalabbnak mutatnak.

 

Tedd: Zavarba ejtően nagy a fogfehérítést kínáló termékek választéka. Amire ügyelni érdemes a választásnál, hogy a peroxid-tartalom ne legyen magasabb 10-15 százalékosnál, hogy a fogzománcot ne károsítsa. Persze, szakértőre is bízhatjuk a fogfehérítést. 

 

Ne tedd: Közvetlenül a fogfehérítés után kerüld a kemény és nehezen megrágható ételeket (például a rágógumit vagy az olyan kifejezetten kemény, nyers zöldségeket, mint például a sárgarépa).

 

 

5. Ügyelj a tartásodra

 

Trükk: húzd ki magad

 

A helyes testtartásra minden életkorban érdemes odafigyelni. Csontjaid, ízületeid egészségét is jobban óvod ezáltal (a rossz tartás hozzájárulhat a szív- érrendszeri és más krónikus betegségek kialakulásához is), ráadásul a szép tartással, egyenes derékkal ülő-álló-közlekedő embereket mások is fiatalabbnak és karcsúbbnak látják.

 

Tedd: Ellenőrizd le, hogy munkavégzés közben megfelelő széken ülsz-e, hogy az autóülés, illetve a visszapillantó jól van-e beállítva. Az életkorodnak és egészségi állapotodnak megfelelően kiválasztott rendszeres testmozgás, izmaid megerősítése és fittséged megőrzése szintén hozzájárulhat a helyes testtartáshoz. 

Ne tedd: Ne erőltesd túl magad a sportban, válassz olyan testmozgást, amely számodra való, és végezd megfelelő tempóban.

 

 

6. Nyisd ki a tekinteted

 

Trükk: szemüveg helyett kontaktlencse

 

Miközben tinédzsereknek és lányos külsejű huszonéveseknek jól állhatnak a manapság annyira divatos hipszter szemüvegek, a harmincas korosztálytól fölfelé már nem túl előnyös a viselésük, és alapvetően a szemüvegviselés sem. Egy vizsgálatban arra az eredményre jutottak, hogy a szemüveg átlagosan 3 évvel idősebbnek mutatta a tesztalanyokat valódi koruknál, közöttük a 45 év felettieket pedig 5 évvel idősebbnek.

 

Tedd: Manapság már olyan jó minőségű kontaktlencsék kaphatók, amelyek száraz szeműeknek is ideálisak, és nagyon kényelmes viseletet biztosítanak. A legkevesebb macerával az egynapos lencsék járnak: reggel beteszed, lefekvés előtt kidobod, és másnap reggel újat bontasz.

 

Ne tedd: kontaktlencse viselésekor különösen fontos a higiénia, ezért alapszabály: ne nyúlj úgy a szemedhez, hogy előtte nem mostál kezet.

 

 

7. Újítsd meg a bőröd

 

Trükk: bőrtónus-egyenletesítés

 

A legtöbb nő azt gondolja, hogy ráncai mutatják meg a korát, illetve mutatják idősebbnek, ám szakértők szerint a bőrtónus még fontosabb. A napkárosodás és hormonváltozások okozta hiperpigmentáció idővel egyenetlenné teszi a bőrszínt, ami nemcsak az arc, de a nyak és a dekoltázs területén is megfigyelhető – az egyenetlen bőr pedig idősebbnek láttatja viselőjét.

 

Tedd: Számos krém áll ma már rendelkezésre, amellyel halványíthatók a pigmentfoltok, illetve alapozó, púder és BB krém, amelyek egyenletesebbé teszik a bőrszínt. Ma már nemcsak arcra, de testre kenhető BB krémek is kaphatók. Emellett a barna bőrön mindig kevésbé látszanak a hibák és egyenetlenségek, mint a fehér bőrön.

 

Ne tedd: Ne vidd túlzásba se a napozást, se az önbarnító krémek használatát. A túl sok napsugár ugyanis öregíti és károsítja a bőrt, a túl sok önbarnító pedig narancsszínűvé teszi.

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (5) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: