Szépség
Frissítve: 2016.05.10.

Hogyan tüntesd el rúzzsal a szem alatti sötét karikákat

A narancsos-piros árnyalatú festék megfelelően alkalmazva eltünteti a sötét, kékes-lilás karikákat. Ez a trükk. Mutatjuk, hogy csináld.

 

Szemkarika rúzzsal fedve

Egy hosszú, éberen forgolódva töltött vagy éppen átmulatott éjszaka után is a dolgozó nőnek fel kell kelnie, rendbe szednie magát és nekivágni a napnak. S bár a kialvatlanság nyomait nem túl könnyű eltüntetni, a megfelelő trükköket használva nem is lehetetlen. Így legalább a külsőnk nem fog árulkodni arról, hogy milyen nyúzottak vagyunk.

 

A szem alatti sötét karikák persze nemcsak attól alakulhatnak ki, hogy nem aludtunk eleget.

 

Vannak, akiknek egyszerűen alkati adottság, s a rendszeres kiadós alvás is csupán kissé mérsékelni képes a problémát. Míg a szerencsésebbek csak néhanapján fedeznek fel szem alatti árkokat a tükörben, néhány igazán húzós kialvatlan időszakot követően.

 

Bárhogyan is van, ha már megjelentek, mindenki igyekszik kevésbé láthatóvá tenni a karikáit.

 

 

A frissítő, vérkeringést serkentő jegelést és az alapos hidratálást követően a smink segíthet igazán a szem alatti árkok elkendőzésében.

 

Habár élénk narancsos-pirosas színt felvinni a szemünk alá elsőre talán furán hangzik, a sminkmesterek régóta használják ezt a trükköt a tökéletesen üdének látszó szemkörnyék megalkotására.

 

A piros szín ugyanis elfedi a kék karikákat, és erre kerül a bőrtípusunknak és bőrszínűnknek megfelelő korrektor, amelyen már nem üt át a sötét szín, a pirosas árnyalatot könnyebb eltakarni. Külföldön már a speciális, pirosas árnyalatú korrektorok megjelentek a drogériák piacán, Magyarországon jelenleg kissé problémásabb a beszerzésük, ám egy megfelelő árnyalatú rúzzsal ugyanazt a hatást érhetjük el.

 

A festéket kifejezetten a lilás-kékes részre, félhold alakban érdemes felvinni nem túl vastagon, és a bőrbe egyengetve, amit ezután korrektorral fedjünk be.

 

Finom, ütögető mozdulatokkal vigyük fel a korrektort, semmiképpen sem szétkenve, összekeverve az alatta lévő színes réteggel. Egy szivacs vagy ecset segítségével még pontosabban tudunk dolgozni. Figyeljünk arra is, hogy jó minőségű, a szem érzékeny bőrét nem irritáló, nem túl sűrű állagú rúzst alkalmazzunk e célra.

Következő oldal 1
Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: