Lélek
Frissítve: 2014.10.28.

7 helyzet, amikor megemelkedik a libidó

A legjobb persze, ha nem kell különös alkalom ahhoz, hogy belemelegedj, ám tény: egyes helyzetekben jobban megemelkedik a libidó, mint máskor. Összegyűjtöttünk egy toplistát. 

Libidó

1. Egy nagy prezentáció előtt

 

A szex bizonyítottan nyugtatja az idegeket, csökkenti a vérnyomást és a stressz mértékét. Egy tanulmány ráadásul még azt is kimutatta, hogy sokkal kevésbé stresszelnek, akik egy nyilvános beszédet megelőzően hancúroztak egyet.

 

2. Reggel

 

Az energiaszinted, de a tesztoszteron és az oxitocin hormon szintje is magasabb a reggeli időszakban, és utóbbi erősíti a másik iránti törődést, így pedig elmélyíti a két fél közötti kötődést is. A reggeli ágytorna közben termelődött endorfin ráadásul az aznapi jó hangulatról is gondoskodik.

 

3. Amikor úgy érzed, elkap a nátha

 

Meglepőnek hathat, ám tanulmányok szerint a szex erősítheti az immunrendszert. Persze, más, ha lázas beteg vagy, valószínűleg nem erre vágysz ilyenkor, ami nem is baj, de megelőzésképp azért megérdemel egy próbát…  

 

4. A ciklusod 14. napján 
 

Kutatások szerint az ovuláció idején a klitorisz mintegy 20 százalékkal megnő, és érzékenyebb, ami azt eredményezi, hogy ezen a napon az orgazmus is könnyebben megy.

 

5. Edzés után

 

A testmozgást követően is megnő a libidó: egy vizsgálatban azt találták, hogy a nők sokkal intenzívebben reagálnak egy erotikus ingeranyagra egy 20 perces szobabiciklizést követően. Emellett edzés után jobb a nők testképe is, így magabiztosabban vethetik be magukat az akcióba. Mozgás közben tesztoszteron is termelődik, s ez a nemi hormon a szexuális vágyat is fokozza.  

 

6. Egy rossz nap végén

 

Ha a munkahelyi zűrös napi történéseket szeretnéd felejteni, sokkal egészségesebb választás, ha ágyba bújsz a pároddal, mint ha betolnál két koktélt a csajokkal. Egyrészt, mert hosszabb távon is csökkenti a stresszt és emeli a hangulatod, másrészt pedig a frusztráció és feszültség leküzdése közben felszabaduló energiák szenvedélyesebbé is varázsolnak az ágyban. Így, amíg nem a partnered a probléma forrása, a feszültséglevezető szex nagyon is forró tud lenni.

 

Fotó: flickr.com by Club Med UK

Következő oldal 1
Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: