Fitnesz
Frissítve: 2014.10.21.

A legjobb dallamok edzéshez

A jó zene nemcsak abban segít, hogy átlendít a holtponton, de tanulmányok szerint még húsz perccel is kitolhatja – szinte észrevétlenül – az edzést.

A legjobb dallamok edzéshez
Nem tudod, milyen zenét válassz edzéshez, ami feltölt és fokozza az energiád és a hatékonyságod? Következő ötleteinkkel segítünk a választásban. Ime, a legjobb dallamok s zenék az edzéshez.
 
1. Survivor: Eye of the Tiger
 

Igazi klasszikus, rögtön beugrik a kép, ahogyan Stallone edz a Rockyban… és jön vele az érzés, amelyet a film is közvetít: kitartás, kitartás, és meglesz a gyümölcse. Mindegy, hogy éppen súlyt emelsz, futsz vagy jógázol… figyeld meg, az edzőteremben is mindenki rákapcsol, ha ezt a dalt játsszák.

 
 

2. Katy Perry: Hot N Cold

 

Ritmusos, dallamos és vidám zene, ami a fiatal korosztály, s különösen a csajok kedvence lehet. Gondtalan és derűs érzést közvetítve ösztökél, hogy egy kicsit erősíts bele…

 
 
3. will.I.am feat Justin Bieber: #thatPOWER
 
Nagyon mai, nagyon modern, nagyon fiatalos. A lüktető dallamok és a szöveg is arra ösztönöz, hogy keményebben végezd az edzést. Feltölt energiával, magabiztosságot sugároz, és futás közben is egyre messzebbre hajt.
 
 

4. Marvin Gaye: I heard it through the Grapevine (Freemasons Mix)

 
Az erőteljes ütemek nagyobb energiakifejtésre sarkallnak. Futáshoz, biciklizéshez és bármilyen kardio edzéshez tökéletes ez a dal, mert úgy motivál jó teljesítményre, hogy közben szinte észre sem veszed, teljesen átadhatod magad a zenének.
 
 
5. Chase & Status: Running
 
Erőteljes basszusok, jó dallamok, és nem túl csajos, ez a keményebb zenét kedvelők világa, s nem csak futás közben motivál… még ha ülve hallgatod, akkor is fel kell állnod, mozognod kell erre a dalra. Edzés közben pedig nyugodtan belefeledkezhetsz, s közben az agyad kikapcsol, a tested erősödik.
 
 
6. The Who: Baba O'Riley
 

Ismét egy klasszikus, amely nagyszerűen erősíti a testet és a lelket a magasabb intenzitású edzés közben. Még, aki nincs otthon a hetvenes évek zenéjében, is nagyon ismerősnek fogja találni, nem véletlen: ez a dal többek között a New York-i Helyszínelők (CSI: NY) filmsorozat betétdala…

 
 
7. Jimi Jamison: I'm Always Here
 
Jó hang, jó ritmus, jó dallam – minden megvan, amivel egy szuper edzésdalnak rendelkeznie kell. Ráadásul jól ismert dallam ez… ha meghallod, lelki szemeid előtt rögtön látod, ahogyan a piros fürdőruhás lányok-fiúk rohannak a tengerparton (ez a szám ugyanis a Baywatch egyik, talán a legismertebb főcímzenéje). Ez pedig kétféleképpen is ösztönöz: egyrészt felpörgetve motivál, másrészt pedig már edzés közben vizualizálhatod, hogyan fog majd állni rajtad a fürdőruha egy-két hónap múlva…
 
 
És még tíz dal
 
1. Taylor Swift - Shake It Off
2. Beyoncé - Run The World (Girls)
3. Linkin Park - Numb
4. Justin Timberlake - TKO
5. DMX -Already
6. Ciara – Gim me Dat
7. Fort Minor- Remember the Name
8. Eminem, Rihanna - Monster
9. Katy Perry - This Is How We Do
10. Live - I Alone

 

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(5)
Pozitív értékelés (4) Negatív értékelés (1)

Ez is érdekelhet: