Szépség
Frissítve: 2016.02.17.

Hogyan tüntesd el a náthás orrod vörösségét?

A nyirkos, borongós késő téli időszakban igen nehéz elkerülni a náthát. A szipogás és a vöröslő-csöpögő orrunk látványa ilyenkor még tovább rontja amúgy sem fényes hangulatunkat. Most mutatunk egy trükköt, miként lehet a vörös orrot tökéletesre alapozni.

 

Ettől a kedvünk is felderül, ami pedig hozzásegíthet a gyors gyógyuláshoz is. A hidratáló sminket ráadásul jó érzés viselni, s megvédi a bőrünket is a fájdalmas kidörzsölődéstől.

 

A lépések a következők:

 

1. Fújd ki az orrod

 

Ne sminkelés közben kelljen orrot fújni, ha lehet, mert az nagyon zavaró, és azonnal ismételheted az előző lépést, vagy rosszabb esetben kezdheted elölről az egészet… (Ám, ha nem bírsz ki öt percet sem anélkül, hogy háromszor orrot fújnál, lehet, inkább azt kellene fontolóra venned, hogyan mondd le mára minden feladatod és programod, és visszabújni a takaró alá, hogy kipihend a betegséget.)

 

 

2. Kezdd hidratálással

 

A hidratáló olaj a legjobb e célra. Kívánja is a zsepi által folyton irritált, kiszáradó bőröd az intenzív és tartós hidratálást az orr környékén.

 

Finom mozdulatokkal paskold bele az olajat a bőrbe.

 

3. Jöhetnek a korrektorok

 

A cél elsőként az, hogy olyan színt találjunk, amely képes elfedni a vöröset. A sárgás, esetleg zöldes korrektorok erre a legalkalmasabbak. Az árnyalatra azonban mindig figyelj, ha korrektort vásárolsz, mert bármilyen színről is van szó, csak akkor érheted el vele a kívánt hatást, ha passzol a bőröd természetes színéhez.

 

Gyűrűsujjaddal finoman lapogatva vidd fel a krémes állagú korrektort a vöröses területekre.

 

Ha végeztél, (alapos kézmosást követően) előveheted a szokásos alapozód, majd korrektorod, amit elsőként a szemkörnyékre vigyél fel, majd leheletvékony rétegben fedd be vele az előkorrektorozott orrod is.

 

4. Fixáld púderrel

 

Használj púderecsetet, és ha lehet, természetes összetevőket tartalmazó, jó minőségű púdert (utóbbi nem egyenlő a drágával).

 

Nincs is feltétlenül szükség színes púderre, egy könnyű, áttetsző fixáló púder is elegendő, a célja, hogy a színes réteget befedje és fixálja, hogy az orrfújásoknál ne ragadjon az összes festék a zsebkendődre. Persze, ha sokat fújod az orrod, idővel kopni fog az alapozás, de összehasonlíthatatlanul szebb és jobb érzés lesz így is, mint smink nélkül.

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: