Szépség
Frissítve: 2016.09.22.

Hogyan kell helyesen és kíméletesen arcot mosni?

át ezt mindenki tudja…  Tényleg? Akkor mosod megfelelően arcod, ha eltávolítod ugyan az apró szennyeződéseket, de nem károsítod a bőröd nedvességtartamát, és nem sérted meg az egészséges sejteket. Mutatjuk, mire figyelj…
 

1. Ne légy az arcmosás megszállottja

 

Egy lazulós napon, amikor nem sportolsz, nem izzadsz, nem teszed ki magad a városi forgalomnak, és nem is sminkelsz – akár ki is hagyhatod az arcmosást. De ha kilépsz az utcára vagy sminkeled magad, ne feledkezz lemosni. Ne vidd magaddal aludni se a baktériumokat, se a vegyszermaradványokat. Amúgy napi egy-két arcmosás bőven megteszi, ha gyakrabban teszed, a bőröd természetes olajtermelése gyorsabbá válik és megjelenhetnek pattanások is.

 

2. Hűtsd le az arcod

 

Bár lehet, főként télen, hogy jobban esik, ha jó meleg (már-már forró) vizel mosakszol, de a hideg vagy a langyos víznek jobb a hatása. A túlságosan meleg víz eltávolítja a bőr természetes olajrétegét, ami a védelmét szolgálja.

 

3. Bőrradírozz  mértékkel

 

A bőrradírnak sok az előnye, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és rózsásan ragyogóvá teszi az arcbőrt. De a túlzott hámlasztás ártalmas lehet, elég hetente egyszer vagy maximum kétszer, és csakis gyengéden.

 

4. Puha legyen az arctörülköző

 

Sokan a napi rutin közben, arcmosás után nem is figyelnek rá, mivel törlik le a nedvességet. Azzal, ami a kezük ügyébe kerül… tán még akár a blúz ujja is lehet, hisz az arc már úgyis tiszta. Pedig valójában már a letörlés is hiba. Fontos, hogy az arctörlő tiszta és puha legyen, és hogy ne dörzsöld vele az arcod, csak itasd fel szelíden a nedvességet.

 

5. A meleg kiszárít

 

Az arcmosás már maga is szárítja a bőröd, hát még, ha hidegebb napokon szívesen állsz a zuhany alatt, és folyatod a meleg vizet végig az arcodon és a testeden. Több időt töltesz fűtött helyiségekben is, ami szintén szárító hatású. Jobb, ha nem mosod se többször, se hosszabb időn át az arcod, és ügyelsz rá, hogy a lemosást követően hidratáld.

 

6. Óvd a szemed

 

Győzd le a kísértést, és a reggeli arcmosás közben ne nyisd ki a szemed annak reményében, hogy úgy tán gyorsabban felélénkülsz. A szemed körüli bőr roppant finom és érzékeny, ezért kímélni kell. Jobban, mint az arcodat. Használj gyengéd szemsmink-lemosót, és semmiképp se szappant vagy más, erősebb tisztálkodó szert a szemed környékén.

Következő oldal 1
Betöltés...
(1)
Pozitív értékelés (1) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: