Szépség
Frissítve: 2016.06.14.

Hogyan lehet dús és egészséges hajkoronád?

Még ha nem is vékonyszálú a hajad, az évek múlásával bizony szembesülnöd kell azzal, hogy a copfod-kontyod egyre csak vékonyodik. Hát még, ha eleve kisebb hajtömeggel rendelkeztél. Következő tippjeink abban segítenek, hogyan forgasd vissza az idő kerekét és tedd dúsabb hatásúvá a hajkoronád.

Hogyan kell a hajat dúsabbá tenni

1. Tartsd tisztán a fejbőrt

Minél tisztább a vékonyszálú haj, annál szebbnek és vastagabbnak látszik. Akárcsak az arcbőrödön, a fejbőrödön is összegyűlhetnek a baktériumok, és zsírossággal kombinálva szépen lelapítják a hajat, ráadásul idővel még az egészséges hajnövekedést is akadályozhatják.

Érdemes olyan samponnal hajat mosni, amely tisztító formulát tartalmaz. Például antibakteriális hatású, szalicilsav-tartalmú, mint a L'Oreal Professionnel Volumetry sampon. A samponos hajmosást követően a balzsamot csak a hajvégekre vidd fel a haj közepétől kifelé haladva.

 

2. Masszírozd a fejbőröd

A fejbőr egészsége kulcsfontosságú a haj szépségére nézve, s ha egészséges a fejbőr, a haj is egészségesen nő. Sokat tehetsz ezért, ha hetente egyszer a szokásos samponodat mentolosra cseréled – mert ez a hatóanyag stimulálja a vérkeringést –, és legalább két percen keresztül masszírozod vele a fejbőröd, az ujjbegyekkel körkörös mozdulatokat végezve. Próbáld ki például a Daily Mint mentolos sampont.

 

3. Végezz mélyápolást is

Ha sokat használod a hajvasalót vagy gyakran fested-melírozod a hajad, az egy idő után könnyen elvékonyíthatja a hajszálakat. A hőhatás és a kémiai anyagok a hajhagymákat is károsíthatják, így akadályozva meg az egészséges hajnövekedést.

Kéthetente érdemes egy tápláló hajmaszk segítségével mélyápolást végezni: a maszkot hajmosást követően kell a hajon és fejbőrön eloszlatni, majd néhány perc elteltével alaposan lemosni. Tegyél egy próbát például a Pantene Pro-V Aqua Light tápláló hajápoló maszkkal.

 

4. Különböző hajra különböző hajformázót

A hajtömegnövelő sprayk és hajhabok olyanok, mint a pufi dzseki, a terjedelmesség illúzióját keltik. Polimereket tartalmaznak, amelyek körbeveszik a hajszálakat és nagyobbnak mutatják azokat. Míg egyenes hajra inkább a spray, addig hullámos tincsekre a hab formula ajánlott.

A sprayt a tövektől a hajvégekig egyenletesen fújva ajánlott alkalmazni – például a Gliss Kur Ultimate Repair Express hajtömegnövelő hajtőemelő sprayt. A hajhabból egy tojásnyit alkalmazz egyenletesen eloszlatva a hajon – például a Nivea Volume Sensation Dúsító Hajhabot.

 

5. Készíts nagyobb kontyot

A fánkok nem csak egyféle módon növelhetik meg a méreted… Ha hajfánkot használsz, azzal csodás tömött kontyokat készíthetsz. Nem kell mást tenned, mint a copfodra ráhúzni a fánkot, majd felemelni a hajad, és a végéig csúsztatni az eszközt, s végül szépen egyenletesen, minden oldalon alátűrni a hajad, miközben visszacsúsztatod a copfra.

 

6. Csavard fel

A meleg hajcsavarók tökéletesek arra, hogy nagy hullámokba rendezd a hajad, és még a töveket is megemelik, ruganyossá teszik, amit hajsütővassal nem tudsz elérni. S mivel nem melegszenek fel olyan nagy hőmérsékletre, mint a sütővas, kevésbé is károsítják a hajat.

A meleg csavarókat száraz hajra kell rátekerni, majd a fejtetőn rögzíteni. 15 perc után eltávolíthatók. Ezután az ujjaiddal elrendezgeted a tincseket, és hajsprayvel rögzíted a végeredményt – ha a hajat megemelve fújod a sprayt a tövekre, azzal tovább fokozhatod a volumennövelő hatást.

 

 

7. Fésüld megfelelően

Egy természetes vaddisznó sörtés körkefe tökéletes a vastagszálú hajjal rendelkezők számára: simává és fényessé teszi a rakoncátlan tincseket. A vékonyszálú hajon azonban egyenesen rémálomszerű a hatása, mivel olyan durván húzza és veszi igénybe a hajat, hogy a felső hámréteget teljesen lapossá és sovánnyá teszi. Ezért ajánlatos inkább kerámia kefét használni, amellyel formázhatod a hajad, és egy kis volument és textúrát is adhatsz neki.

Az extra dúsító hatás érdekében tekerd tincsenként a hajad a körkefére, emeld meg, és a tövére irányítsd a hajszárítót, majd innen haladj kifelé, a hajvégek felé.

 

8. Trükközz az árnyalatokkal

A különböző tónusok és mélységek a színben olyan árnyékokat és 3D hatást hoznak létre, amitől a haj dúsabbnak tűnhet. Ha elöl erőteljesen világosítod a színt a hajad felső rétegén, (amely fokozatosan vékonyodik a tövek felé) miközben az alsóbb hajrétegekre nem kerül világosabb szín (a természetes hatás érdekében) – így megnövelheted a hajtömeged, legalább is mint látványt.

Az olajbázisú világosító összetevők a legjobbak, mert miközben színezik, egyben ápolják is a hajat és megóvják a töredezéstől. Ha a világosítást még fénnyel is kiemeled, extra dús hatást érhetsz el.


9. Színezd közepesre

A nagyon világos szőke szín nem mutat jól a kevés hajon, mert azt a látszatot kelti, mintha a fejbőrt is látni lehetne, s összhatásban egyértelműen vékonyabbnak tűnik a haj. De a nagyon sötét szín sem előnyös, mert a nagy kontraszt miatt a fejbőr legapróbb pontban való megmutatkozása is feltűnő. A legjobb ezért, ha a világostól a közép barnáig terjedő árnyalatok közül válogatsz, amelyek sűrűbbnek mutatják a hajad és nem irányítják a figyelmet a fejbőrre.

 

10. Vágasd rendszeresen

Már egy egyszerű hajvágással is dúsabb hatásúvá teheted a hajat. Ha ugyanis megszabadulsz az elvékonyodott, töredezett hajvégektől, amelyek a vékonyszálú hajat még vékonyabbnak mutatják, akkor ugyan kevésbé hosszú, ám annál sűrűbb hajkoronát mutathatsz. Az egyenesre vágott hajvégek is vastagabbnak, teltebbnek mutatják a hajad alsó részét. Ha mindenáron extra dús és extra hosszú frizuráról ábrándozol, akkor próbáld ki a hajpótlást.

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: