Lélek
Frissítve: 2016.05.03.

12 ok, amiért olyan szörnyen nehéz randizni, ha fitt vagy

Megfelelő párt találni amúgy is nehéz feladat. Hát még, ha a fitnesz szerelmese vagy, és se időd, se kedved, se türelmed a pasikhoz…

 

Keményen megküzdöttél az eredményért, hogy ilyen fitt és egészséges külalakot érj el. Tehát büszke vagy rá, jogosan, ám egy idő után emiatt a kevésbé fitt emberek kezdenek kevéssé vonzani. Ráadásul,

 

ha az edzés szenvedélyeddé vált, egyre több időt töltesz ezzel a foglalatossággal, ami szingliként teljesen érthető. Ám egy párkapcsolatban élve nem ártana, ha a párodra is jutna legalább ennyi időd.

 

Mutatjuk a 12 leggyakoribb okot, ami miatt fitnesz ladyként nagyon nehéz randizni.

 

1. Állandóan választás elé kerülsz: eddzek vagy randizzak?

 

S mivel egyikről sem szeretnél lemondani, és egy nap még mindig csak 24 órából áll, lehetetlen időpontokban (az éjszaka közepén vagy a hajnali órákban) kezdesz edzeni. Nem kell sok idő, hogy totál kimerülj ettől a napirendtől.

 

2. Nem tetszik egy abszolút tökéletes fiú, csak azért, mert nem fitt…

 

Na jó, ez így nem teljesen igaz. Nem csak, hogy nem fitt, de nem is érdekli a fitnesz, sőt nem is akar fittebb lenni. Így végülis nem is olyan nagy baj, hogy kikerült a látókörödből, hiszen úgysem értené meg a szenvedélyed.

 

3. Járhatnál valakivel az edzőteremből, de ha nem jön össze, az teljesen összezavarja az edzéstervedet.

 

Kézenfekvő megoldás valakivel az edzőteremből összejönni, hiszen közös hobbitok van, fontos számotokra az egészséges életmód, és akár együtt is edzhetnétek a későbbiekben.

 

Ám ha zátonyra fut a kapcsolat, nagyon kellemetlen lesz kerülgetni egymást edzés közben, s úgyis az lesz a vége, hogy egyikőtöknek más helyszínt kell keresnie a testedzéshez.

 

4. Ha nem egyezik a fitt filozófiátok, sosem fog működni a kapcsolat.

 

Szóval nem elég, hogy mostanában csak a fitt pasik tetszenek, ezért a szóba jöhető helyes pasik számát le kell szűkítened a közülük fitt pasik körére, de ha teljesen mást gondol, más elveket vall arról, miként kell egészségesen élni és edzeni, az olyan kiábrándító tud lenni… Még rosszabb, mintha nem is volna fitt.  

 

5. Elégedett vagy azzal, amit, ahogyan és amennyit eszel. De mi van, ha ez a másiknak nem tetszik?

 

„Miért nem vacsorázol?” „Miért mindig a salátát választod?” „Te tényleg csak ennyit eszel?” Vagy éppenséggel a másik oldal: „megeszed azt az egész húst?” Éppen elég nagy erőfeszítés odafigyelni, hogy úgy étkezz, ahogyan számodra való, hát még, ha a párodnak teljesen mások az étkezési szokásai, s megjegyzéseket is tesz…

 

 

6. A perfekcionizmusod miatt olyan magasak az elvárásaid, hogy szinte lehetetlen megtalálni a tökéletes fitt partnert.

 

Ugyanaz a tulajdonságod, amely segít, hogy edzés közben egyre többet és többet bírj, s egyre fittebé válj, vezethet oda, hogy ugyanolyan magasra teszed a mércét a partnereddel kapcsolatban is. Ez még nem feltétlenül baj, de olvass tovább…

 

7. Minél fittebb vagy, annál nehezebb olyan párt találni, aki a te szinteden van.

 

Hajlamosak vagyunk önmagunkat jobbnak látni, mint amilyenek vagyunk, ám ha a partnereddel kapcsolatban is azt várod el, hogy olyan legyen, mint amilyen te (szeretnél lenni), akkor meglehetősen nehéz lesz olyasvalakit találni, aki eléri ezt a szintet.

 

8. A pasit egy idő után úgyis zavarni fogja, hogy nem olyan fitt, mint te.

 

Elkezd furán viselkedni. Kompenzál, ezért kezdi keresni és hangsúlyozni a hibáid, és kisebbíteni az érdemeid, elsősorban a fittség jelentőségét vonja kétségbe. Aztán jön a többi is szépen sorban…

 

9. Elégedett vagy azzal is, amilyen gyakran és amennyit edzel.

 

Újdonsült párod azonban egyre több időt szeretne veled tölteni. Ezért számon kéri az edzés iránti elhivatottságot. Te pedig? Mérges leszel. „Nem, nem fogom kihagyni a mai edzést, sőt, a holnapit sem.” „A holnaputánit sem.”

 

10. Nem szeretnéd nála tölteni az éjszakát, mert nem akarod kihagyni a reggeli edzést.

 

Egyszer-kétszer persze belefér, de miután rájössz, hogy sokkal, de sokkal nehezebb úgy edzeni, hogy nála aludtál, hiányozni kezd a saját ágyad és a saját reggeli rutinod.

 

11. Nagyon nehéz beilleszteni a romantikus vacsorákat a fitt tervedbe.

 

És lehet, nem is sikerül, hiszen ki tudna ellenállni annak a csodálatosan gőzölgő olasz tésztának? Hát még, ha Ő főzte. És olyan boldognak tűnik, amikor nézi, ahogyan eszed a főztjét. No de néhány ilyen vacsi után kezd többet mutatni a mérleg, aminek nagyon nem örülsz. Mi jön most? Csak nem a kompromisszum?

 

12. A végén, ha a megfelelő pasi bukkan fel, úgyis meg fogod találni a módját annak, hogy elfoglalhassa a helyét a szívedben és az életedben.

 

Sőt, a fittség iránti megszállottságod is a helyére kerül majd. Csak legyél tudatos. Mint mindent, ami az életben élvezetet okoz, a fitneszt és az egészséges életmódra való törekvést is túlzásba lehet vinni. Függővé lehet válni. Ezért figyelj oda magadra, s időről időre tedd fel a kérdést, hogy valóban szükséged van-e ennyi edzésre, valóban ezzel szeretnéd-e ilyen mértékben tölteni az idődet.

 

De ne görcsölj, tedd azt, ami jól esik, és meglátod, idővel a szerelmi és a fitt életed is egyensúlyba kerül.  

 

Fotó: shutterstock.com

Következő oldal 1
Betöltés...
(3)
Pozitív értékelés (3) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: