Étrend
Frissítve: 2015.09.20.

Mi az, amit soha ne rakj a hűtőbe…

A hűtőszekrényben sok élelmiszert tartósítható, de kevesen tudják, hogy nem mindent kell hidegre tenni, ami romlandó.

Ne tedd a hűtőszekrénybe.

Aki a biztonság kedvéért mindent a hatalmas hűtőjébe rak, és azt feltételezi, hogy így jár el helyesen, az időről időre csalódni fog. Legfeljebb nem veszi észre vagy nem zavarja. Az élelmiszerek egy része megsínyli a hűtést, ugyanis romlik a minősége.

 

 A zöldségek és gyümölcsök többsége rövid ideig elég jól bírja a hideget, látszatra nem romlik a minőségük, de nem lesznek olyan jó ízűek, mindemellett tápanyagokat is veszítenek.

 

► A hűtőben a paradicsom elveszíti a textúráját és a krumpli is kissé megfonnyad. Az almát, a hagymát és a citrusféléket okosabb szobahőmérsékleten tartani.

 

► Banánt soha nem szabad hűteni, mert gyorsabban barnul meg.

 

► A bogyós gyümölcsöket csak kis ideig, a lehűtés idejére érdemes betenni a frizsiderbe, de utána gyorsan meg is kell enni.

 

► Aki azért teszi hidegre a kenyeret, mert így nem penészedik meg, annak igaza van, de ennek fejében a kenyér gyorsan kiszárad.

 

A végére egy kivétel. A diót eleink a hűvös kamrában tartották, és sokan ma se teszik a hűtőbe. Pedig nem ártana, sőt, a dió így jobb ízű lesz és tovább el is tart.   

 

Fotó: lg.com/us/refrigerators

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: